22_03_29_erdmost_nincskep

Tartós élelmiszer a rászorulóknak

22_03_29_erdmost_nincskep

Tartós élelmiszer a rászorulóknak

Ezerötszáz kilogramm tartós élelmiszert és közel kétszáz kiló édességet szállítottak ki pénteken a rászorulóknak. Mintegy négyszáz embernek szereztek így örömet a Szociális Gondozó Központ munkatársai. Az akciót az Élelmiszerbank és a Várhalmi és Fia Kft. segítette. (Videóval)

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ezerötszáz kilogramm tartós élelmiszert gyűjtöttek össze a Tesco áruház előtt múlt hétvégén a Szociális Gondozó Központ munkatársai, amit ezen a pénteken szállítottak ki száztizenkét családnak, összesen közel négyszáz embernek.

A gondozóközpont szoros kapcsolatban áll a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel, sok tartós élelmiszert kapnak a szervezettől, és a múlt hétvégi gyűjtés is az ő koordinálásukkal valósulhatott meg. Emellett az Utastellátó termékeket gyártó Várhalmi és Fia Kft. is támogatta a segítségnyújtást: 193 kilogramm édességet (többezer téli fagyit, illetve mártott kukoricarudat) adományoztak a gondozóközpontnak, mintegy másfélmillió forint értékben.

A pénteki szállításnál jelen volt Csőzik László polgármester is, aki hangsúlyozta: nagyon fontosnak tartja a rászorulók támogatását. Kérte: ha bárkinek tudomása van olyan, krízishelyzetben élő emberről, aki nem került az intézményhálózat látókörébe, jelezze, hogy tudjanak segíteni. A polgármester elmondta azt is: büszke azokra, akik a rászorulók megsegítését végzik.

– Örülök annak, hogy ezt a nemes hagyományt folytatjuk. Tettük ezt a koronavírus-hullám első és második hulláma alatt, és mindig tesszük az ünnepek idején is – zárta szavait.

Mint Bereiné Petrik Máriától, a Szociális Gondozó Központ megbízott vezetőjétől megtudtuk, az akció szélesebb körű szervezést igényelt, hiszen a múlt hétvégén begyűjtött tartós élelmiszereket (többek közt olaj, liszt, cukor, édesség, kakaó, rizs) szét kellett válogatni, majd bezacskózni, végezetül kiszállítani, egy előre meghatározott lista szerint (ezen nagycsaládosok, egyedülállóak, idősek egyaránt szerepelnek).  

A gondozóközpont öt autóval végezte a szállítást, és ebben a munkában az Érdi Polgárőrség is segített: ők Felső-Parkvárosba vittek adományt. Az egyik autóban segített Tetlák Örs alpolgármester, aki tudósítónknak elmondta:  a vírusveszély miatt sok család került nehéz helyzetbe – csökkent a fizetésük, vagy elvesztették a munkájukat –, nekik valamilyen formában segíteni kell, illetve kellett.

– Az adventi étel- és adományosztások rendszeresek voltak a városban eddig is, most viszont sokkal nehezebb dolguk van a szervezőknek, hiszen a személyes kontaktusokat vissza kell szorítani, ezért nem kerülhetett sor a helyszíni melegétel-oszásra sem – hangsúlyozta.

(Az ételosztást idén is megszervezik az egyházak, de csak kiszállítással, erről részleteket itt és itt olvashatnak.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email