22_03_29_erdmost_nincskep

Megkezdődött az idei ételosztás

22_03_29_erdmost_nincskep

Megkezdődött az idei ételosztás

A hagyományoknak megfelelően advent első vasárnapján megkezdődött a városban az ételosztás. Ezúttal az adventista gyülekezet tagjainak és önkénteseinek köszönhetően jutottak meleg ebédhez a rászorulók.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az első vasárnapon bolognai spagettivel és finom süteményekkel készültek a szervezők. A vírushelyzet miatt a helyszínen nem osztottak ételt, mindezt adagokban becsomagolva szállították házhoz a rászorulóknak. A finom ebédet az Érdi Adventista Gyülekezet készítette el, advent első vasárnapján ők vállalták a jótékonysági szolgálatot.

 

 

– A vírushelyzet miatt nem lehet helyben nagy tömeget kiszolgálni, ezért is kellett átállnunk a kiszállításra. Ez egy kicsit több szolgálatot, több munkát igényel, de ezt is szívesen vállaltuk. Vannak a gyülekezetben tapasztalt szervezők, ők bonyolították le az egész napot. Tésztaétellel, süteménnyel készültünk, de szaloncukrot is csomagoltunk az adagok mellé – hangsúlyozta Stramszki István, a gyülekezet lelkésze.

Az adventi ételosztás koordinátora Paróczai Zoltánné elmondta, hogy 250 adag étel készült. Ezúttal az idős egyedülálló embereket részesítették előnyben, de azért voltak nagycsaládosok is akiknek szintén szállítottak a nap folyamán. Az idei akcióval kapcsolatban elhangzott, hogy lesz amikor nem tudnak melegétellel készülni a szervezők.

– Minden héten nem tudunk meleg ebédet vinni, de most szerencsére az adventista gyülekezetnek köszönhetően ezzel nem volt probléma, dupla adagot kapott mindenki. A következő vasárnap a Szociális Gondozó Központ az összegyűjtött tartós élelmiszereket osztja szét, a harmadik vasárnapon pedig a Parkvárosi Református Gyülekezet főz majd. Advent utolsó vasárnapján az OM Misszióval konzerveket szállítunk a rászorulóknak– tette hozzá.

 

 

A kiszállításban nagy szerepet vállal a polgárőrség is, ezúttal 72 adag ételt juttattak el Ófaluba. Macsotay Tibor elnök hangsúlyozta, ahol tudnak ott segítenek, a város bármely részébe mennek, ha arra szükség van.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email