22_03_29_erdmost_nincskep

Simonpusztáról a Hősök terére

22_03_29_erdmost_nincskep

Simonpusztáról a Hősök terére

Július 18-án harmadszor rendezik meg Simonpusztán a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban a Nemzeti Vágta érdi előfutamát, a III. Érdi Vágtát, ahol Érdet a tavalyihoz hasonlóan ezúttal is az Április nevű ló képviseli.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A versenyprogramot zenés gálaműsor és lovas bemutatók színesítik. Az ingyenes rendezvény kapuit 10.30-kor nyitják meg, a döntő futamot 18 órakor tartják. Az előfutamokat fél tizenkettőtől rendezik, a döntő tizennyolc órakor lesz. Délután zenés gálaműsorral (Dolhai Attila előadásában), dámalovas-, huszár-, lovas- és díjugratóbemutatóval várják a közönséget. A program a díjátadóval zárul.

Mint István Szabolcs, a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központ sajtófőnöke az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában elárulta, a III. Érdi Vágtára az országhatáron kívülről, Székelyföldről és a Vajdaságból is érkeznek, de az ország bármely pontjáról nevezhetnek, hogy eljussanak a Hősök terén rendezett Nemzeti Vágtára.

„Érd abban a szerencsés helyzetben van, hogy mindenféleképpen ott lesz a vágtán, ha törik, ha szakad” – fogalmazott István Szabolcs, kitérve rá, szeretnék, ha Április a tavalyi második hely után ezúttal első helyen végezne.

Elmondta, Április és lovasa fél éve dolgoznak együtt, s azóta a ló sokkal kedvesebb lett, ezért bizakodva várják a vasárnapot. Arról is beszélt, Április 75%-ban telivér, de a vágtán egyébként sem indulhatnak tiszta telivérek.

A III. Érdi Vágta programjával kapcsolatban a sajtófőnök elmondta, 11.30-tól kezdődnek a kishuszárok pónifutamai, majd utána a nagyhuszárok futamai. 14 órától Dolhai Attila Jászai Mari-díjas magyar színész zenés gálaelőadását tekinthetik meg az érdeklődők.

15 órától dámalovas bemutatót, 15.30-tól huszárbemutatót, 16.30-tól díjugrató bemutatót, 17.30-tól sztárfutamot rendeznek, majd a döntő 18 órakor kezdődik, amely után 18.45-től adják át a díjakat.

A nap pedig a Hunyadi 1456 történelmi musical koncerttel zárul.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email