22_03_29_erdmost_nincskep

A Romics dolgozói kapták az Érd Egészségügyéért Díjat

22_03_29_erdmost_nincskep

A Romics dolgozói kapták az Érd Egészségügyéért Díjat

Az idei Érd Egészségügyéért Díjat a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény dolgozói érdemelték ki a koronavírus-járvány mindhárom hulláma alatt tanúsított kiváló helytállásért és a szakrendelőben végzett oltási program példamutató lebonyolításáért.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szent István-napján, a Magyar Államalapítás ünnepén adták át Érden a városi kitüntetéseket a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében. Érd Egészségügyéért Díj adományozható a város egészségügyi ellátása érdekében kiemelkedő tevékenységet végző orvosnak, gyógyszerésznek, ápoló- és kisegítő személyzetnek, valamint példaértékű munkát végző közösségnek. Idén a közgyűlés a járványügyi helyzetben való kiemelkedő helytállás okán a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény teljes kollektívájának ítélte oda. 

A díjat az intézmény nevében Fodor Károlyné intézeti vezető főnővér vette át. 

Az intézmény Bárány Zsolt főigazgató irányításával sikeresen hajtotta végre a pandémiás időszakban mindazokat a feladatokat, amelyek a központi irányítástól napi szinten érkeztek. E rendkívüli feladatok mellett törődniük kellett az intézmény dolgozóinak és a lakosságnak a védelmével is. A járvány okozta kihívásokra előre felkészülni nem lehetett, a hatását pedig csak utólag lehet majd lemérni. Az intézmény dolgozói gondoskodtak a szakellátások folyamatos működésben tartásáról, a bejelentkező lakosok megnyugtatásáról és mindenekelőtt az egészségük megóvásáról. Az intézmény kollektívája mindent megtett Érd védelméért, és példásan összefogtak, hogy életeket óvjanak meg, miközben az ellátást a lehető legmagasabb színvonalon tartsák a korábban soha nem tapasztalt körülmények ellenére.

Néhány példa a rendkívüli kihívásokra és a rendkívüli teljesítményre:
•    2020. március végétől csak maszkban lehetett belépni a Dr. Romics László Egészségügyi Intézménybe. Amikor országosan hiánycikk volt a maszk, a betegeknek maszkokat gyártottak papírlepedőből, befőttes gumi és tűzőgép segítségével.
•    2020 áprilisától hetente tesztelték a dolgozókat, gyakorlatilag egy éven keresztül.
•    2020 novemberében beléptető-ellenőrző állomást szereltek fel, amely nemcsak az intézménybe érkezők hőmérsékletének mérésére alkalmas, de a maszk hordásának ellenőrzésére is.
•    2021. január 9-én, mindössze két héttel az első Magyarországon beadott oltás után, a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény csapata megkapta az első adag Pfizer oltását, 3 héttel később pedig a másodikat, így felkészülten fogadhatták a betegeket.
•    2021. januárban és februárban 400-nál több érdi otthonban élő szépkorút oltottak be.
•    2021 márciusában és öt héttel később 1050 fő 60 év feletti érdi lakos Pfizer oltását végezték el.
•    2021. március 30. és június 15. között pontosan tucatnyi munkatársuk (5 orvos és 7 szakdolgozó) kirendelésére került sor, ők a Szent Imre kórházban (egy részük COVID-osztályon) teljesítettek szolgálatot.

A Romics dolgozóira jellemző törődés és szakmai alázat úgy tette lehetővé ezt a kimagasló teljesítményt, hogy az intézmény dolgozói tudatában voltak annak, hogy maguk is megfertőződhetnek.

A pandémia alatt tanúsított helytállásáért a teljes dolgozói gárda méltó az Érd Egészségügyéért Díjra és minden érdi osztatlan elismerésére!

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email