Online lakossági fórum a Fürdő utcáról

Változhat a közlekedés a Fürdő utcában, a tervek szerint ugyanis a Tárnoki úttól a Koronafürt utcáig egyirányúsítanának, onnantól viszont – elsősorban a kemping és a park miatt – kétirányú maradna – számolt be róla az érintett terület egyik önkormányzati képviselője, Andrasek Mónika az Érd Tv-nek.

A képviselő kifejtette, az elképzeléseket természetesen a lakossággal is egyeztetnék. „Engem megkeresett egy lakos, hogy a Tárnoki út és a Fürdő utca találkozásánál nagyon veszélyes a kihajtás. Hiába raktak be oda egy tükröt, sokszor beláthatatlan. Ha a nap erősebben süt, gyakorlatilag elvakítja” – fogalmazott Andrasek Mónika az Érd Tv-nek.

„Sokkal biztonságosabb lenne, ha egyirányúsítanánk és lecsökkentenénk a baleseteket"

– hangsúlyozta.

A képviselő kiemelte azt is, a lakosság bevonására azért van szükség, mert „ez róluk szól.”

Arról is beszélt, hogy a Fürdő utca forgalmával kapcsolatos változásokról már 2018-ban készült egy terv, melyet elővettek és február 4-én, 18 órakor egy online fórumon mutatja be a lakosságnak az érintett terület két képviselője, Andrasek Mónika és Szűcs Gábor alpolgármester.

Andrasek Mónika megjegyezte azt is, a megengedett sebességnél gyorsabban közlekedőkkel szemben is fellépnének. Elméleti szinten felmerült, hogy a kétirányú szakaszon fekvőrendőröket telepítenének a forgalom lassítása érdekében.

kiemelt kép: Google Street View