22_03_29_erdmost_nincskep

Női röpi: két érdivel edzőtáborozik az U17-es válogatott

22_03_29_erdmost_nincskep

Női röpi: két érdivel edzőtáborozik az U17-es válogatott

A Delta RSE Érd két játékosa is részt vesz az U17-es leány röplabdaválogatott békéscsabai edzőtáborában. Darvas Hanna és Tóth Luca a Delta NB II-es felnőtt csapatának meghatározó játékosaiként érdemelték ki a válogatott meghívót.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kőnig Gábor szövetségi edző vezetésével július 18-ig Békéscsabán edzőtáborozik az európai ranglista 14. helyén álló magyar U17-es lány röplabdaválogatott. Az edzőtábor azonban abban az esetben hosszabbra nyúlhat, ha a magyar csapat ott lehet a korosztályos Európa-bajnokságon, melyet augusztus 22. és 30. között rendeznek Bosznia-Hercegovinában és Horvátországban.

A Magyar Röplabda Szövetség utánpótlással foglalkozó közösségi oldalán Kőnig Gábor elmondta, még mindig nem tudják, mi lesz a csapat sorsa, lesz-e egyáltalán versenyük, amire készülniük kellene. Ennek ellenére lelkesen vágtak bele a munkába, amely az első héten még lazább volt, de a felkészülés második felében már ugrásos edzéseket is tartanak.

„Erre a hosszú kihagyás, illetve a különböző munkából érkező játékosok miatt van inkább szükség, illetve most nem a megszokott ritmusból jöttek a lányok. Rengeteg érintést és alacsonyhálós gyakorlatot végeztünk idáig, amit majd lassan felvált a normál magasságú hálón végezhető edzésmunka. A hangulatra nem lehet panasz, illetve a szállásunk és az Akadémia komplexuma is minden elvárásnak maximálisan megfelel” – fogalmazott Kőnig Gábor.

A magyar válogatott tizenöt fős keretébe a Vasas hat, Békéscsaba öt, a Szeged és a Gödöllő egy-egy játékost ad, mellettük a és Delta RSE Érd két játékosa is bekerült. A még mindig csak 15 éves Darvas Hanna az NB II-es csapatban a 2019/20-as idényben 16, a 2018/19-esben 23 mérkőzést játszott az NB II-es együttesben. A 16 éves Tóth Luca már hét mérkőzést játszott az U16-os és U17-es válogatottakban, miközben a Deltánál is alapembernek számít, idén 15 meccsen, tavaly 21-en kapott lehetőséget Dömötör-Mátrai Beátától a harmadosztályban.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email