22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: Vácon vív megyei rangadót az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: Vácon vív megyei rangadót az ÉRD

Alaposan beindult a 2020-as év az ÉRD női kézilabda csapatánál, amely a dán Odense elleni EHF-Kupa-mérkőzés után január 8-án, 19 órától a Váci NKSE vendégeként folytatja szereplését.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az EHF-Kupa csoportköre mellett az NB I-ben is komoly erőfelmérőn megy keresztül januárban az ÉRD, amely az Odensétől elszenvedett egygólos vereség után a K&H liga tizenkettedik körében a mumusnak számító Váci NKSE vendégeként vív Pest megyei rangadót.

Nem lesz egyszerű dolga Szabó Edina csapatának, hiszen a Vác öt győzelemmel, két döntetlennel és négy vereséggel a tabella hatodik helyén áll. Szilágyi Zoltán csapata hazai pályán még inkább nehéz ellenfél: az idei szezonban csak az FTC, a Siófok és a DVSC tudott pontokkal távozni a Bán Márton utcai létesítményből.

A két együttes egyébként az NB I-ben eddig 22-szer találkozott egymással, ebből egy döntetlen mellett az ÉRD tizenegyszer, a Vác tízszer diadalmaskodott. A kiegyenlítettnek mondható összesített egymás elleni mérleg mellett azonban Vácon csupán háromszor győzött az ÉRD, az egy döntetlen mellett hatszor is a hazaiak örülhettek a két pontnak.

A két csapat legutóbb 2019. februárjában találkozott egymással, amikor Barbara Arenharték egy 26–24-es sikert értek el.

Szilágyi Zoltán együttesének idei legjobbja a tizenegy meccsen 83 gólt szerző Kácsor Gréta, akit a 42 gólos Sanja Radoszavljevics és a 40-szer eredményes Kuczora Csenge követ. A dunakanyariak Kácsorral és Kuczorával, valamint Hámori Konszuélával is szerződést hosszabbítottak múlt héten, melynek értelmében újabb egy évig erősítik a Váci NKSE-t.

Érdekesség, hogy január 29-én ismét összecsap a Vác és az ÉRD, hiszen a Magyar Kupa negyedik fordulójában, a negyeddöntőbe jutásért vívnak meg egymással.
A január 8-án, a Vác Városi Sportcsarnokban rendezett Váci NKSE–ÉRD mérkőzést Medve Róbert és Südi Péter vezeti. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti!

K&H női kézilabda liga, 12. forduló
01.08., 19.00:
Váci NKSE–ÉRD (tv: M4 Sport)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email