22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: összejön-e az újabb kisvárdai bravúr az ÉRD-nek?

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: összejön-e az újabb kisvárdai bravúr az ÉRD-nek?

Január 15-én, 18 órától a Kisvárda Master Good SE vendégeként lép pályára a 2022-es év első bajnoki mérkőzésén a K&H női kézilabda liga 11. fordulójában az ÉRD. A mérkőzést a Kisvárda Master Good SE YouTube-csatornán élőben közvetítik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Kisvárda Master Good SE YouTube-csatornája ide kattintva érhető el!

Közel kéthónapos szünet után vív újra tétmérkőzést az ÉRD, hiszen Szabó Kittiék legutóbb még 2021. november 20-án játszottak az NB I-ben, amikor a Vasas vendégeként elért 29–27-es sikerrel megszerezték szezonbeli második győzelmüket.

A világbajnokság miatti hosszú szünet azonban mozgalmasan telt, hiszen a junior-válogatott és az MTK ellen is pályára léptek edzőmeccsn Fekete Bozsanáék, de a játékoskeretben is történtek változások, hiszen a kazah légiós, Dana Abilda és Györkös Rebeka is távozott, ellenben leigazolták a súlyos sérülés után visszatérő fiatal irányítót, Takács Cecíliát Dunaújvárosból, aki az ÉRD-ben az NB I-ben is bemutatkozhat.

Az ÉRD jelenleg két győzelemmel és nyolc vereséggel a tabella tizenkettedik helyén áll, míg a Kisvárda kilenc meccs után négy győzelemmel és öt vereséggel kilencedik. Bakó Botond együttese a Siófokot és a Budaörsöt otthon, a Vasast és a Szombathelyet idegenben győzte le, emellett Debrecenben és az FTC vendégeként szenvedett vereséget, míg a Mosonmagyaróvár és a Győr idegenben szerzett két pontot a Kisvárda ellen. A szabolcsiak egyetlen botlásnak titulálható eredménye az Alba Fehérvár vendégeként elszenvedett 24–18-as vereség.

Valamelyest a Kisvárda előnyére válhat, hogy 2021 végén már játszott egy tétmeccset, ráadásul az FTC-Rail Cargo Hungaria otthonából egy viszonylag szorosnak mondható, ötgólos vereséggel távozott.

Az ÉRD-nek kifejezetten jól megy a Kisvárda ellen, hiszen az előző idény hajrájában hazai pályán 30–30-as döntetlent játszott az NB I-ben, míg azt megelőzően drámai csatában győzött 22–21-re idegenben. Igaz, a két mérkőzés között a Kisvárda a Magyar Kupában könnyedén, 34–25-re győzött Érden.

A két csapatnak a szombati lesz a tizenharmadik egymás elleni összecsapása, ebből egyszer barátságos meccsen nyert az ÉRD. A Magyar Kupában az említett tavalyi vereség mellett korábban az ÉRD otthon győzte le a Kisvárdát, emellett az NB I-ben nyolc győzelmet és két döntetlent tud felmutatni a kelet-magyarországiak ellen, akik otthon még pontot sem szereztek, amikor az ÉRD-et fogadták.

A Kisvárda házi góllövőlistáját Tamara Radojevics vezeti, aki kilenc mérkőzésen 48-szor volt eredményes. Mögötte Dombi Luca 31, Udvardi Laura 27, Alexandra Stamenic 25, Veronika Habánková 21 gólnál jár.

Az ÉRD-nél ebben a mutatóban Szabó Kitti áll az élen, tíz meccsen lőtt 41 góljával. Őt Paróczy Sára kilenc meccsen lőtt 39 góljával, Kopecz Barbara pedig nyolc meccsen szerzett 36 góljával követi, de már Alexandra Vukajlovics is 34-nél jár nyolc találkozón. Igaz, mögöttük már nagyobb űr tátong, hiszen Mód Noémi és Csáki Lilla tíz meccsen egyaránt 16-szor voltak eredményesek.

A január 15-én, 18 órakor kezdődő Kisvárda Master Good SE–ÉRD mérkőzést Nagy Ferenc és Túróczy József vezetik. A mérkőzést a Kisvárda YouTube csatornáján élőben közvetítik!

K&H női kézilabda liga, 11. forduló
01.15., 18.00:
Kisvárda Master Good SE–ÉRD

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email