22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: a négyes döntő a tét!

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: a négyes döntő a tét!

Egyszer, nem is oly rég sikerült legyőznie a Kisvárdát az ÉRD-nek, ráadásul azt idegenben tették Horváth Rolandék. Most hazai pályán, az ÉRD Arénában harcolhatják ki a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutást, melyet április 11-én, vasárnap 16 órától az erdmost.hu facebook oldalán élőben közvetítünk!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ÉRD – Kisvárda Master Good SE mérkőzést az erdmost.hu facebook oldalán élőben közvetítjük!

Legutóbb január 30-án, az NB I 9. fordulójában találkozott egymással az ÉRD és a Kisvárda. Akkor Kiss-Walfisch Mercédeszék remek játékkal győztek 22-21-re és indítottak meg egy parádés szériát. Igaz, az akkori találkozó a szabolcsiaknál is hozott egy fordulatot, hiszen Bakó Botond lányai az ÉRD elleni fiaskó után nyertek Szombathelyen, majd hazai környezetben a Dunaújváros és a Boglári Akadémia ellen is begyűjtötték a 2-2 pontot. Azóta viszont a Győrtől, a Debrecentől, az MTK-tól és a Váctól is vereséget szenvedtek.

Hogy a Magyar Kupában is kiélezett mérkőzésre van kilátás, azt egyrészt az is mutatja, hogy a bajnokságban is ugyanannyi (12) ponttal állnak a felek (igaz, a Kisvárda néggyel több meccset játszott). Másrészt az ÉRD-et a hazai pálya előnye, a Kisvárdát a visszavágás vágya segítheti hogy bejusson a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.

Kérdés azonban, hogy negyedik karanténja után hogyan tud visszatérni az ÉRD, amelynél a Győr elleni mérkőzés előtt produkált az egyik stábtag pozitív koronavírus-tesztet. Emiatt a Rába-partiak és a DVSC elleni mérkőzést is elhalasztották. Az FTC elleni április 7-re kiírt találkozóját is később játssza le az ÉRD, hiszen a karantén április 5-i lejárta után nyolc napig nem köteles pályára lépni.

Fekete Bozsanáék az NB I/B-s Hajdúnánás elleni idegenbeli, majd a Békéscsaba elleni hazai győzelemmel jutottak az MK negyeddöntőjébe, míg a Kisvárda otthon előbb a 3. fordulóban a másodosztályú Kispest NKK-t, majd a 4. körben a Dunaújvárost búcsúztatta.

Az ÉRD a korábbi években kétszer ezüst-, kétszer pedig bronzérmet ünnepelhetett a Magyar Kupában, melyet az újjáalakuló együttes is megismételhet.

“Nagyon nehéz időszakon vagyunk túl, hiszen márciusban kétszer is karanténban voltunk! Ennek ellenére nagyon szeretnénk megnyerni ezt a mérkőzést, hiszen többen vagyunk olyanok, akik még soha nem vettek részt Magyar Kupa négyes döntőben!”

– fejtette ki várakozásait Győrffy Alexandra, az ÉRD kapusa a klub honlapján.  

“Bízom benne, hogy úgy mint a legutóbbi mérkőzésen ellenük ismét győztesként tudjuk elhagyni a pályát! Ha kellően agresszív lesz a védekezésünk és támadásban is kellően koncentráltak tudunk lenni, akkor minden esélyünk meg van a győzelemre! Hiszen a tét a legjobb négy közé jutás a kupában és minden megteszünk annak érdekében, hogy ott legyünk!”

– olvasható a handballerd.hu-n Györkös Rebeka nyilatkozata.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, azonos osztályú csapatoknál ha a rendes játékidőben nem születik döntés, úgy a vendég együttes jut tovább.

A Magyar Kupa négyes döntőjét a hivatalos versenykiírás szerint 2021. május 15-én és 16-án tartják. 

Az április 11-én, 16 órakor kezdődő ÉRD – Kisvárda Master Good SE mérkőzést Horváth Péter és Marton Balázs vezetik.

A mérkőzést az erdmost.hu facebook oldalán élőben közvetítjük!

Női kézilabda Magyar Kupa, 5. forduló, negyeddöntő
04.11., 16.00:
ÉRD – Kisvárda Master Good SE
További párosítások
04.10., 18.00:
Váci NKSE – FTC-Rail Cargo Hungaria
04.11., 15.00: DVSC-SCHAEFFLER – Siófok KC
04.27., 16.00: Győri Audi ETO KC – MTK Budapest

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email