22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: jön az igazi rangadó!

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: jön az igazi rangadó!

A dobogós helyezésekért küzdenek, ezért mindkét fél számára kulcsfontosságú mérkőzés lesz a K&H női kézilabda liga kilencedik fordulójából előrehozott ÉRD–Siófok KC rangadó.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A tabella negyedik helyén három győzelemmel és egy vereséggel álló ÉRD október 5-én, 14.30-tól (tv: M4 Sport) a két siker mellett egy-egy döntetlennel és vereséggel álló Siófokot látja vendégül az ÉRD Arénában.

Azonban nem szabad a tabellán elfoglalt helyezésre alapozni a Balaton-partiak teljesítményét, hiszen Tor Odvar Moen csapata a Győr elleni vállalható, háromgólos vereség mellett hazai környezetben játszott döntetlent az FTC-vel, emellett könnyedén verte az újonc Szombathelyt és a Kisvárdát is. Azaz Andrea Kobeticék a két topcsapat elleni összecsapáson már túl vannak, melyekről egy ponttal gazdagodtak.

Az ÉRD pedig az FTC elleni hazai vereség mellett verte az MTK-t, a Dunaújvárost és legutóbb a Mosonmagyaróvárt.

A két csapat eddig huszonhét alkalommal találkozott egymással: egy barátságos és egy Magyar Kupa-mérkőzés mellett az NB I-ben huszonötször. Ebből tizenhatszor az ÉRD, kilencszer a Siófok örülhetett, az egyetlen MK-találkozón 23–23-as rendes játékidőt követően hétméteresekkel jutott a 2017/2018-as Magyar Kupa döntőjébe Szabó Edina csapata.

Hazai környezetben legutóbb 2015 novemberében veszített pontot az SKC ellen az ÉRD, akkor az Orbán Annamária által vezérelt Somogy megyeiek 25–24-re nyertek. Azóta viszont az ÉRD négy hazai bajnokiján is legyőzte a Siófokot.

Az EHF-Kupa címvédő Siófok a nyár folyamán nagy változásokon is átesett, hiszen az érkezők mellett akadtak távozók is a Balaton partján. Az új szezont Szikora Melinda, Tomori Zsuzsanna, Nerea Pena, Hársfalvi Júlia, Csapó Kincső és Gnonsiane Niombla is Siófokon kezdte meg.

Azaz a klasszisokkal felálló Siófok ellen az ÉRD-nél is mindenkinek a maximumot kell nyújtania a győzelemhez, mind a pályán, mind a lelátón!

Az október 5-én, 14.30-kor kezdődő mérkőzést Bócz László és Wiedemann Viktor vezetik. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti!

K&H női kézilabda liga, 9. fordulóból előrehozott mérkőzés
10.05.,14.30:
ÉRD–Siófok KC

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email