22_03_29_erdmost_nincskep

„A népviselet menő!”

22_03_29_erdmost_nincskep

„A népviselet menő!”

Mesés divatbemutatót tart az Érdi Szüreten szeptember 18-án Németh Hajnal Aurora, aki a ruháival és az ékszereivel elnyerte a Hungarikum díjat egymást követő 4 évben. Az előadás a történetek rövid elmeséléséből, mozgásból, táncból, a ruhák és ékszerek közös összművészetéből áll.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ember hirtelen nem is tudja, hová kapja a tekintetét. „Nem kell meglepődni, mindennap így öltözködöm, így élek, ez vagyok én” – mondja bájos ragyogással Németh Hajnal Auróra a Bundáskenyérben, az Érd FM 101.3-on.

Úgy hívja az előadást, hogy „Komplex Magyar Élmény”: mert megjelenik a magyar népmese, ballada, legenda, opera, a néptánc elemei, a népdal eredeti és újra feldolgozott formában, a népviseletek és hímzés minták, tehát a népművészet is minden formában. 

Szeretné megőrizni a múltunk értékes darabjait, miközben átformálja őket a mai világ számára is érthető, hordható, befogadható alakba. Folyamatosan kutatja, hogyan lehet a régi technikákat, motívum kincseket átemelni a jelenbe, miközben keveri őket a mai világ legmodernebb technológiáival, úgy, hogy megtartsák szépségüket, értéküket, de ő is hozzátegye a saját kézjegyét. 

A művésznő egészen egyedi stílusának alapjait a magyar népművészet adja. Ebből ered márkaneve is: Aurora FolkGlamour. Divatbemutatóin régi magyar regék, balladák elevenednek meg, így például Emese álma vagy Mátyás király és az okos lány története.

Az előadás 18 órakor kezdődik majd a szüreten, a ruhákat a Forrás Néptáncegyüttes mutatja majd be, mesélő Ba-Nyilas Hajnalka lesz. 

Hallgassa meg az interjút Németh Hajnal Aurórával!


 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email