22_03_29_erdmost_nincskep

Még mindig népszerű Érd

22_03_29_erdmost_nincskep

Még mindig népszerű Érd

A karantén időszaka alatt egy falunyi emberrel növekedett Érd lakosságának száma. A megyei jogú város 74ezer lakosával immár túlnőtt Szolnok népességén is és megközelíti Székesfehérvárét. A járvány miatt márciushoz képest valamelyest estek a négyzetméterárak, de nem sokkal.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A koronavírus miatti válság előtt Érden adták el a legtöbb ingatlant, egy év alatt 830-at. Dunakeszin 700-ig, Szigetszentmiklóson 600-ig jutottak, de a listán negyedik Vácon is volt 560 tranzakció egy év alatt – írja a HVG.hu.

Közben tizennégy agglomerációs településen is 25 százaléknál nagyobb volt az ingatlanpiaci áremelkedés egy év alatt, írják ugyanitt. A legdrágább település az agglomerációban Budaörs, ahol 620 ezer forint volt a járvány előtti átlagos  négyzetméterár. A listán ezután Dunakeszi és Biatorbágy következik 530, valamint 500 ezer forinttal. A szomszédos Diósdon 490 ezer, Törökbálinton pedig 450 ezer forint volt az átlagos négyzetméterár.

Érden 2015 áprilisa óta emelkednek az ingatlanok árai. Akkor 194 ezer forint körül mozgott az átlagos négyzetméterár, 2019-re ez már 451 ezer forintra emelkedett, azóta pedig a járvány előtti időszakban az 519 ezer forintot is elérte. Jelenleg 507 ezer forint körül mozog.

További cikkeink

További cikkeink

Szociális Gondozó Központ Házi Segítségnyújtás pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör betöltésére.
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email