22_03_29_erdmost_nincskep

Március 15-ig maradnak a korlátozások

22_03_29_erdmost_nincskep

Március 15-ig maradnak a korlátozások

Legalább március 15-ig maradnak a korlátozások. Ez derült ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő sajtótájékoztatóján. A fertőzés ugyanis várhatóan fel fog gyorsulni, és a következő két hét kifejezetten nehéz lesz.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő sajtótájékoztatón számolt be a kormányülésen hozott döntésekről Gulyás azzal kezdte, hogy november 11. óta változatlan formában vannak érvényben a korlátozások, remélik, hogy a korlátozások utolsó szakaszában vagyunk. A szakértők szerint itt a harmadik hullám, az előrejelzések szerint a következő 1-2 hétben drámaian romlani fognak a számok, megjelentek a mutáns vírusok is, de jó hír, hogy az eddig ismertek ellen mind jók az oltóanyagok. A fertőzés fel fog gyorsulni, és a következő két hét kifejezetten nehéz lesz, többen lesznek kórházban és lélegeztetőgépen is – mondta. Ezért a kormány március 15-ig fenntartja a mostani korlátozásokat.

A kormány arról is később fog arról dönteni, hogy az oltási igazolvány milyen jogosultságot adjon. Gulyás elmondta, hogy attól is függ, mi történik március 15-ig, jó jel, hogy az 500 ezer beoltott a veszélyeztetettek között van, talán ez enyhíteni fog a harmadik hullámon.

A védettségről szóló igazolványt március 1-től kapják meg a beoltottak, vagy azok, akik már átestek a betegségen és védettek. Gulyás szerint első körben azt igazolhatja, hogy nem kell karanténba mennie annak, aki védett.A fokozatos enyhítéshez akkor jutunk legközelebb, ha mindenki beoltatja magát. Ezen a héten és a jövő héten több embert olthatunk be, mint eddig összesen – mondta Gulyás, aki szerint Magyarországon van az EU-ban a legnagyobb választék vakcinákból.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email