22_03_29_erdmost_nincskep

Már nekünk is van adventi forgatagunk

22_03_29_erdmost_nincskep

Már nekünk is van adventi forgatagunk

Sok érdi álma vált valóra szombaton azzal, hogy kezdetét vette a Fő téren az adventi forgatag, annak eddig csak máshonnan irigyelt hagyományos elemeivel: korcsolyapályával, forralt borral és forró csokival, utcazenével és vásárfiával, nem utolsó sorban pedig fergetegesen jó hangulattal.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az első érdi adventi forgatag nyitó napján sokan látogattak ki a Fő térre. A megkérdezettek kivétel nélkül arról számoltak be, hogy rendkívül örülnek a rendezvénynek, illetve annak, hogy „alvó városunk végre felébred Csipkerózsika álmából”, és élettel, közösségi élettel tölti meg a teret.

A jégpályán kicsik és nagyok siklanak, Katalinék éppen a korcsolyát veszik fel, amikor megszólíhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg őket. 

– Elég nagy már a város és sok a lakosa ahhoz, hogy legyenek ilyen közösségépítő események – mondja az édesanya, majd a lányok, Enikő és Zsuzsa is hozzáteszik, hogy örömmel jöttek, mert lehet korizni, ami igazán jó móka, és még biztosan máskor is kilátogatnak ide, amíg nyitva lesz a koripálya.

A vendéglátós stand előtt hosszú sor kacskaringózik. Köleses sört, forralt bort és forró csokit vehet az, akinek van türelme kivárni, míg előrejut. Közben az Érdi Civil Állatmentők perselye is szépen telik adományokkal. Kicsit arrébb, igazi kis – mit kis, óriási – kincses doboz, azaz pult ejti rabul hosszú-hosszú percekre – elsősorban – az ember lányát, aki nem győzi végignézni, és kiválogatni a szebbnél szebb ékszerek közül a legszebbeket. A pénz itt is jó helyre kerül: a magasan funkcionáló autisták tehetséggondozására és fejlesztésére megalakított érdi Szikra Tehetséggondozó Egyesület munkáját lehet ezzel támogatni, azaz olyan szakemberekét, akiknek fejlesztései, foglalkozásai nélkülözhetetlenek ezeknek a gyerekeknek.

Ilona már belekóstolt mindenbe, amibe csak lehetett a Fő téren. Az unokájával jött ki ide, akivel korcsolyázott egy jót, aztán ettek-ittak, végül körbenéztek az árusok standjainál is. 

 – Korábban mindig bejártunk Pestre, mert Érden ilyenkor nem volt semmilyen élet – mondja. – Szerintem mindenképp kellett már egy ilyen fantasztikus, adventi rendezvény, ahol egy kis forralt borral,  korizással, zenével igazi ünnepi hangulatba kerülhetünk – teszi hozzá.

És a cél is éppen ez volt, ahogy azt már dr. Csőzik László polgármester fejti ki a beszédében:

– A cél az volt, hogy más jól ismert eseményekhez hasonlóan, nálunk is legyen egy ilyen rendezvény, ami eltart egészen karácsonyig, és hogy ebben az ünnepi, meghitt időszakban is legyen esélyünk találkozni, barátkozni.  Ahogy szoktuk mondani: legyen ez a város egy igazi közösség! Biztos sokakban nagyon sok feszültség halmozódott fel az év során, nagyon drukkolok azért, hogy az adventi forgatagban ez fel tudjon oldódni, amiben biztosan segít majd a jó hangulat, a forralt bor. Érezzük jól magunkat, legyünk büszkék arra, hogy érdiek vagyunk, és immár van egy olyan új rendezvényünk, amiből hagyományt szeretnénk csinálni – tette hozzá a polgármester, aki a tömeg közös visszaszámolása után felkapcsolta a Fő tér díszkivilágítását, és boldog adventet kívánt az egybegyűlteknek.

Arról pedig, hogy ne legyen hiány programokból az adventi forgatagon, a Szepes Gyula Művelődési Központ munkatársai dolgoztak éjt nappallá téve az elmúlt hetekben. Wolf Katalin, az intézmény vezetője, elárulja, úgy érzi, szerencsés csillagzat alatt született a rendezvény, így tudtak az utolsó pillanatban, roham tempóban megszervezni mindent. 

– Péntek és szombat esténként egészen karácsonyig élőzene várja az adventi forgatag résztvevőit, az éppen most zenélő George-ék is visszajönnek még, aztán itt lesz Edvárd és a Pink & the Panthers, akik street jazzt és funky-t játszanak. Az Indian Joe Band, Dudás Zoliék is elvállalták a felkérésünket, pedig a Vörösmarty téren is rendszeresen fellépnek. Hallhatjuk majd a Koktél Party Zenekart, a végén pedig az Éjféli Kakasszó érkezik hozzánk egy világzenei egyveleggel Battáról. Az estéket a dj-k zárják: Hanzee és Vida G, akik a budapesti klubokban is sok helyen hallhatóak.

Wolf Kata azt is hozzátette, hogy a koripálya  – ha az időjárás is úgy engedi – január közepéig itt marad, és a karácsonyi időszak alatt is várja a korizás szerelmeseit. Hétköznap délelőttönként pedig az érdi iskolások és óvodások használhatják ugyanezt teljesen ingyen, de ehhez előzetesen kell egyeztetni a művelődési házzal.

 Jégpálya nyitvatartás:

hétfő – péntek délelőttönként:
óvodák, iskolák (szervezetten – jelentkezni a Szepes Gyula Művelődési Központban lehet)

hétfő – péntek délutánonként, 15:00-20:00 óra között
belépőjeggyel:
– érdi lakosoknak: 500 Ft / alkalom
– nem érdi lakosoknak: 1000 Ft / alkalom
(korcsolya bérlésre is lesz lehetőség: 700 Ft)

szombat – vasárnap: 10:00-14:00 és 15:00-20:00
belépőjeggyel:
– érdi lakosoknak 500 Ft / alkalom

Ünnepi nyitvatartás:
2019. december 24.: zárva
2019. december 25.: 15:00-20:00
2019. december 31.: 10:00-14:00
2020. január 1.: 15:00-20:00

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email