22_03_29_erdmost_nincskep

Kínából szerezne be védőfelszerelést Érd polgármestere

22_03_29_erdmost_nincskep

Kínából szerezne be védőfelszerelést Érd polgármestere

A testvérváros Hszücsou (Xuzhou) polgármesteréhez fordult Csőzik László, kérve kollégája és a kínai város egészségügyi eszközöket előállító vállalatainak segítségét abban, hogy adományként, illetve méltányos áron mihamarabb védőfelszereléshez juthassanak a város egészségügyi dolgozói, polgárai.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Tisztelt polgármester úr! Bizonyára értesült róla, hogy az eddig több mint 10 ezer halálos áldozatot követelő koronavírus-világjárvány epicentruma a WHO tájékoztatása szerint jelenleg Európában van. Az európai államok vezetői, köztük Magyarország kormánya drasztikus intézkedésekkel próbálnak gátat szabni a járvány további terjedésének és a túlterhelt egészségügyi ellátórendszer összeomlásának. Ezek eredményessége a következő hetekben fog eldőlni.

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata addig sem ülhet ölbe tett kézzel. Mindent megteszünk, hogy a magyar fővárossal szomszédos településünk 70 ezer lakosát a lehető legjobban megóvjuk a járvány továbbgyűrűzésétől. Magyarországon azonban igen jelentős készlethiány alakult ki a szükséges egészségügyi védőfelszerelésekből. Városaink polgármesterei sorra igyekeznek mozgósítani külföldi kapcsolataikat, hogy a megfelelő eszközökkel elláthassák egészségügyi, szociális, köztisztasági, tömegközlekedési dolgozóikat, illetve – a WHO ajánlásával összhangban – azon polgáraikat, akiknek saját tüneteik vagy potenciális betegekkel való kapcsolatuk miatt égető szükségük lenne jó minőségű felszerelésre.

Érd város működőképességének megőrzése és az, hogy gondoskodni tudjunk a legveszélyeztetettebb idős, illetve krónikus betegségben szenvedő lakosainkról, jelentős mennyiségű szájmaszkot és egyéb védőfelszerelést igényel. Polgáraink objektív és szubjektív biztonságérzetének megteremtéséhez is elengedhetetlen ez a feltétel.

Városaink 2011-ben kötöttek testvérvárosi megállapodást, s azóta számos fontos várospolitikai, kulturális kérdésben együttműködtünk. Érd nagyra értékeli határokon átnyúló városdiplomáciai kapcsolatait, mert hiszünk abban, hogy tapasztalataink és erőforrásaink megosztásával jobb hellyé tehetjük a világot.

Számítva a testvérvárosaink közötti szolidaritásra és a hagyományosan igen jó viszonyunkra, arra szeretném kérni Önt, hogy Hszücsou lehetőségeihez mérten segítsen nekünk a talpon maradásban. Az alábbi védőfelszerelések két hónapra elegendő védelmet nyújtanának városunk veszélyeztetett dolgozóinak és polgárainak:

A városi szolgáltatásokat, szociális és egészségügyi ellátást végző dolgozók számára:
• FFP-2/FFP-3 védőmaszk
• Egyszer használatos gumikesztyű
• Védőszemüveg
• Védőruha vagy köpeny

Polgáraink számára:
• Sebészi maszk
• Egyszer használatos kesztyű

(A fenti eszközök optimális darabszámait mellékletben csatolom.)

Kérem az Ön és szíves közreműködésével Hszücsou egészségügyi eszközöket előállító vállalatainak segítségét abban, hogy a védőfelszerelések egy részéhez adományként, más részéhez méltányos áron és minél rövidebb határidővel hozzájuthassunk.

Őszintén bízom abban, hogy e vészterhes időkből testvérvárosaink gazdasági, kulturális és humanitárius kapcsolatainak megerősödésével fogunk kilábalni” – zárja a közösségi oldalán közzétett levelét Érd polgármestere. 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email