22_03_29_erdmost_nincskep

Karácsonyi ajándékokat gyűjtenek a Fészeknek

22_03_29_erdmost_nincskep

Karácsonyi ajándékokat gyűjtenek a Fészeknek

A Fészek Egyesület gyermekeit, illetve nevelőszülőknél élő babákat szeretne meglepni karácsonyi ajándékkal az Egy szelet a Szívünkből - Érd és környéke csoport.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A jótékony céllal verbuválódott csapatot többek közt sütivásárokról ismerhetik az érdiek. A civilek több alkalommal is segítettek már nehéz helyzetbe került családokon. Idén a vírusveszély miatt nem tarthatnak sütis akciót, de megpróbálnak biztonságos keretek közt segíteni. 

A Fészek Egyesület kiemelt támogatói vagyunk. Rendeztünk élelmiszergyűjtést az Intersparban nekik többször is, de le kellett mondanunk több időpontot a covid miatt. Az az ötlet született, hogy a nevelőszülőknél lévő és az otthonban lakó gyerekek karácsonyi ajándékainak egy részét átvállaljuk tőlük

– írják közösségi oldalukon

A nevelőotthonban jelenleg tíz gyermek lakik, az ő kéréseiket teljesítik a csoporttagok, illetve akik még szeretnének csatlakozni az akcióhoz. A szervezők emellett a Fészek nevelőszülői hálózatában élő, legfeljebb kétéves apróságoknak is szeretnének ajándékcsomagot összeállítani – ők tizenkilencen vannak.

Aki szeretne csatlakozni, a jótékonysági csoport facebook-oldalán jelentkezhet. Az ajándékok összege 5-10 ezer forint, de egy-egy csomagot többen is összeállíthatnak, így megoszlanak a költségek. A csomagot december 6-áig kell leadni.

Aki inkább pénzzel támogatná a Fészek Gyermekvédő Egyesületet, átutalással megteheti, a 11742111-20027928-as számlaszámon, a közlemény rovatban feltüntetve: karácsonyi adomány. 

„Minden segítséget örömmel és hálás szívvel fogadunk. Akkor tudunk mi is adni, és többet adni, ha mi is kapunk” – mondta tudósítónknak Nyitrai-Hell Szilvia, a Fészek egyesület titkára, hozzátéve: bevételeik épp a minimális működéshez elegendőek – azt, hogy ajándékot adjanak, plusz dolgokat szerezzenek be, csak támogatásból tudják megtenni.

Az idei karácsony egyébként a vírusveszély miatt más lesz a Fészeknél: nem tudják megtartani azt a nagyobb rendezvényüket, amelyre a velük kapcsolatban álló segítőket, önkénteseket évről évre meghívják. Zárt körben ünnepelnek az idén, de már annak is örülnek, ha a karácsonyi asztal bőségesebb lesz, és ajándékok várják a gyerekeket a fa alatt. 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email