22_03_29_erdmost_nincskep

Idén is lesz ételosztás

22_03_29_erdmost_nincskep

Idén is lesz ételosztás

Advent első vasárnapján indul az egyházak és a Szociális Gondozó Központ ételosztása. A járványveszély miatt idén mindenkinek házhoz szállítják az ennivalót. Jövő hétvégén a szociális gondozók a Tescoban rendeznek élelmiszergyűjtést, ezzel is a rászorulókat segítik majd.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

November 29-én az adventisták főzik, illetve szállítják ki a meleg ebédet mintegy kétszázötven embernek. November 27-én 14-től 19 óráig, 28-án 8-tól 19 óráig, 29-én pedig 8-tól 18 óráig gyűjtenek tartós élelmiszert a Tesco áruháznál a Szociális Gondozó Központ munkatársai és a felajánlott ennivalót a második adventi hétvégén szállítják ki. December 13-án az Érd-parkvárosi Református Gyülekezet gondoskodik az ennivalóról, 19-én pedig a Horgászegyesület lepi meg az immár hagyományos halászlével az érdieket (szintén házhoz szállítva). Várhatóan december 27-én is lesz melegétel-szállítás.

A téli szünetben az arra jogosult családok – ahogy ez már megszokott – ingyen kapják a meleg ebédet. Emellett december 1-jétől az Emma u. 8. szám alatt 12 és 14 óra között élelmiszert osztanak majd (főleg a Tesco áruháztól rendszeresen adományba kapott pékárut és zöldségfélét). Az átvételhez nem kell jogosultság, bárkit szívesen látnak.

Karácsonykor a Jézuska J-árat jóvoltából idén is száz gyermek kap személyre szóló ajándékot, a Szociális Gondozó Központ szervezésében.

Meleg ételből körülbelül 250 adagot szállítanak ki, címlista alapján, tartós élelmiszerből pedig 140-150 csomagot állítanak össze (egyik héten tartós élelmiszert, másik héten meleg ételt kapnak a rászorulók, annak függvényében, hogy az egyházak, illetve a gondozó központ mit tud vállalni).

A szervezők köszönettel fogadnak élelmiszer-felajánlást (konzerv egytálételekre nagy szükség volna, mert ezeket az idős elátottak is fel tudják maguknak melegíteni), és örömmel fogadják a vállalkozók, cégek felajánlásait is. Anyagi támogatásnak is nagyon örülnek – ezt az Emberi Hang Alapítványon keresztül tudják megtenni, „rászorultak részére” megjelöléssel, a 10403136-31305332-0000000

Amennyiben az intézkedések nem szigorodnak, az ételosztást szeretnék a jövő év elején (január, február, március hónapokban) is folytatni. Eddig két kivétellel minden érdi egyház jelezte részvételét az akcióban – igaz, idén nem lesz könnyű dolguk, mert a járványveszély őket is sújtotta anyagilag.

 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Városgazda munkatársai és a helyi tűzoltók megállás nélkül dolgoznak, hogy a lakosság

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email