22_03_29_erdmost_nincskep

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy férfi, akinek nem volt hol laknia

22_03_29_erdmost_nincskep

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy férfi, akinek nem volt hol laknia

Mit mondjunk, ha a gyerekünk rákérdez: "Anya, az a bácsi, miért az utcán él?" Egy kis segítség érkezett most ahhoz, hogyan lehet őszintén, de közben a mese varázslatos nyelvén érzékenyíteni a kicsiket is ebben a témában, Molnár T. Eszter A Kóbor Szálló című könyvében.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Kóbor Szálló egy „varázslatos, érzékeny meseregény Molnár T. Esztertől (Egy majdnem normális család, Szabadesés) Molnár Jacqueline (Robotok, A hétfejű tündér, A részeg elefánt, Belvárosi gyümölcsök stb.) színpompás rajzaival – sok-sok humorral, emberismerettel, empátiával”, olvasható az ajánlóban. 

„Hetedhét Hugó, a becsületes földönfutó éjszakai szállást keres a városszéli erdőben. Búbanya, a barlanglakó útbaigazítása nyomán elérkezik a Kóbor Szállóba, és megismerkedik annak különös lakóival: Rebekával, a beszélő macskával, Bolíviával, a lustakötés címzetes egyetemi tanárával, Lust Alfonzzal, a nyugalmazott operaénekessel és Gizikével, a Kóbor Szálló nagylelkű háziasszonyával. És hogy mi köze van Rikinek, ennek a borzas, szőke kislánynak, Dínónak, a szabadságra vágyó rottweilernek, és Sunyi Sanyinak, a rettegett rablónak a Kóbor Szállóhoz? Kiderül a meséből!”

A szerző az Érd FM 101.3 kérdésére azt nyilatkozta, hogy „A gyerekek számára különösen fontos, hogy érzékenyítve legyenek az elfogadás tekintetében. Alapelvem, hogy az empátia tanítható. Fontos, hogy őszintén beszéljünk velük erről, és hogy lássák, a társadalomnak is van ebben szerepe, hogy vannak civil szervezetek és magánemberek, akik segíthetnek, és hogy akár én civilként is tudok tenni valamit. Az iskoláknak is foglalkozniuk kellene ezekkel a problémákkal, ha nem lenne teljesen független a tananyag a körülöttünk lévő világtól. Párbeszédbe kell vonni a gyerekeket erről, mert így lesz törődő a társadalom.”

A Pagony könyvesboltok a könyv megjelenéséhez kapcsolódva gyűjtést indítottak, amelynek célja a hajléktalan művészek támogatása. Ennek keretében festővásznat, keretet, állványt, festékeket, ecseteket, tust, rajzpapírt, noteszt, tollakat és minden olyan eszközt szívesen vesznek, amely egy alkotó művész számára fontos lehet. A minden vidéki és budapest Pagony-boltban elhelyezett gyűjtőládákba február 8-áig várják az adományokat, melyeket aztán a Fedél Nélkül segít eljuttatni a rászorulókhoz.


 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email