22_03_29_erdmost_nincskep

Fák a Forrás mentén

22_03_29_erdmost_nincskep

Fák a Forrás mentén

Szombat délelőtt körbeültették fákkal az érdligeti Forrás teret. A Környezetvédő Egyesület akciójában részt vett Csőzik László polgármester is, aki elmondta: szeretnék felgyorsítani és erősíteni a közgyűlés által már megszavazott fásítási programot, fasorok, ligetek, parkok kialakításával.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdi Környezetvédő Egyesület is csatlakozott a 10 millió fa elnevezésű civil kezdeményezéshez; első faültető akciójukat szombat délelőtt tartották a Forrás téren. Gyertyánági Lívia, az egyesület Környezetvédelmi Munkacsoportjának vezetője elmondta: helyi lakosok javaslata alapján választották a Forrás teret, az ÉKFI pedig tanácsokat adott arra nézvést, hogy erre a vizes területre milyen fákat érdemes ültetni. Diót, berkenyét szelídgesztenyét választottak. A fákat úgy ültették el, hogy a tér központja üres maradjon, és lehetőség legyen a játékra, focizásra is.

A faültetésen részt vett Csőzik László, Érd polgármestere, aki elmondta: olyan programmal nyertek a választáson, ami arról szólt, hogy Érd legyen egy igazi zöld város, és ennek szerves része kell, hogy legyen a fásítás is.

– A közgyűlés tárgyalta legutóbb a fásítási programot; elmondható, hogy ez a politikai szereplők között konszenzust élvez. Ezt szeretnénk felgyorsítani és erősíteni is: a gyűjtőutak, főutak mentén fasorokat kívánunk létrehozni, és Parkvárosban, illetve Érdligeten a két városrész nevéhez méltóan szeretnénk ligeteket, parkokat kialakítani. Szeretnénk elindítani egy olyan folyamatot, hogy ne csak játszóterek legyenek a városban, hanem olyan terek is, ahová ki lehet ülni – hangsúlyozta a polgármester, aki kérdésünkre elmondta: a Forrás téren – az új fák mellett – helye lenne pár padnak is, így a tér fejlesztése várhatóan nem áll majd meg a fásítással.

 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email