22_03_29_erdmost_nincskep

Dani Gyöngyi is ott lehet a paralimpián

22_03_29_erdmost_nincskep

Dani Gyöngyi is ott lehet a paralimpián

Az egyéni ranglistás helyezések alapján indulási jogot szerzők után a Kerekesszékesek és Amputáltak Nemzetközi Sportszövetsége (IWASF) elfogadta a Magyar Paralimpiai Bizottság szabadkártyaigényét, így az eddigi 6 kvalifikált kerekesszékes vívó mellett Dani Gyöngyi is ott lehet a tokiói paralimpián.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint beszámoltunk róla, az egyéni ranglistás helyezések alapján 6 magyar kerekesszékes vívó lehet ott a tokiói paralimpián. A Magyar Paralimpiai Bizottság szabadkártyaigényét pedig elfogadta a Kerekesszékesek és Amputáltak Nemzetközi Sportszövetsége, melynek köszönhetően Krajnyák Zsuzsanna mellett az UTE másik érdije, Dani Gyöngyi is ott lehet az ötkarikás játékokon.

A Magyar Paralimpiai Bizottság honlapján számolt be róla, hogy a Kerekesszékesek és Amputáltak Nemzetközi Sportszövetségének (IWASF) tájékoztatása alapján a világbajnok párbajtőrcsapat minden tagja ott lehet Tokióban, így az eddig még nem kvalifikáló Dani Gyöngyi is.

“A világ- és Európa-bajnok, többszörös paralimpiai ezüst- és bronzérmes Dani Gyöngyi is biztos résztvevője az augusztus 24-én kezdődő paralimpiai játékoknak”

– erősítette meg az MPB.

Mint ismert, az egyéni ranglistás helyezések alapján korábban hat magyar kerekesszékes vívó szerzett indulási jogot a tokiói játékokra. Bár Dani Gyöngyiék előzetesen úgy számoltak, hogy Krajnyák Zsuzsanna mellett ő is “egyenes ágon” kijut Tokióba, végül ez nem történt meg, ezért a Magyar Paralimpiai Bizottság szabadkártyaigényt nyújtott be az IWASF felé, melyet a nemzetközi szervezet elfogadott, így Dani is ott lehet Tokióban.

„Ez egy kvalifikáció volt, de végül sikerült. Köszönet érte azoknak, akik ezt támogatták. Ígérem csajok mindent megteszek azért, hogy a csapatunk a lehető legjobb eredményt érje el! Irány Tokió!”

– fogalmazott a kvalifikációról közösségi oldalán Dani Gyöngyi.

Mint Dani az MPB honlapján is megerősítette, amit az erdmost.hu-nak már tavaly nyáron elmondott: a tokiói lesz az utolsó paralimpiája, azután visszavonul.

Az UTE másik érdi kerekesszékes vívója, Krajnyák Zsuzsanna már korábban kvalifikált, mellette pedig Hajmási Éva, Mező Boglárka, Veres Amarilla, Osváth Richárd és Tarjányi István szerzett indulási jogot.

A magyar csapatnak ezzel jelenleg 26 kvótája van az augusztus 24-én kezdődő és szeptember 5-ig tartó tokiói paralimpiára: négy asztaliteniszben, négy atlétikában, egy kerékpárban, három kajak-kenuban, hét úszásban, hat kerekesszékes vívásban és egy sportlövészetben.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email