22_03_29_erdmost_nincskep

Kerekesszékes vívás: Krajnyák már biztosan ott lesz Tokióban, Dani még reménykedhet

22_03_29_erdmost_nincskep

Kerekesszékes vívás: Krajnyák már biztosan ott lesz Tokióban, Dani még reménykedhet

Bár Krajnyák Zsuzsanna már biztosan ott lehet a tokiói paralimpián, az UTE másik érdi kerekesszékes vívója, Dani Gyöngyi indulásáért szabadkártyaigényt nyújtott be a Magyar Paralimpiai Bizottság a Kerekesszékesek és Amputáltak Nemzetközi Sportszövetségéhez (IWASF).

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az IWASF honlapján tette közzé az augusztus 24. és szeptember 5. között Tokióban tartandó paralimpiára az egyéni ranglistás helyezések alapján indulási jogot szerző kerekesszékes vívókat.

Mint arról egy hónappal ezelőtt hírt adtunk, az UTE két érdi kerekesszékes vívója közül Krajnyák Zsuzsanna már akkor szinte kezében érezhette a kvalifikációt és csak a hivatalos értesítésre várt, hiszen már a 2018 végén kezdődő kvalifikációs időszak elején elegendő pontot szerzett.

Az IWASF közlése szerint 6 magyar kerekesszékes vívó, köztük a hatszoros paralimpiai érmes, világ- és Európa-bajnok Krajnyák is ott lesz Tokióban.

A másik érdi kerekesszékes vívó, Dani Gyöngyi sérülés miatt több versenyen sem tudott indulni, de edzőjével közös számításaik szerint úgy vélték, ezen a listán az ő neve is rajta lesz. Mint az erdmost.hu megkeresésére Dani Gyöngyi megerősítette, a Magyar Paralimpiai Bizottság szabadkártyaigényt nyújtott be az IWASF felé egy hetedik kvóta miatt.

Mint ismertette, a magyar csapat a tőr- és párbajtőrversenyben is előkelő helyet foglal el a ranglistán, a válogatott tagjaként pedig joggal bízhat benne, hogy az MPB megkapja a hetedik kvótát és ő is ott lehet az ötkarikás játékokon.

Az MTI azt írja, a magyar csapatban Krajnyák mellett a paralimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok Hajmási Éva, a világbajnok, Eb-érmes Mező Boglárka, a paralimpiai harmadik, világ- és Európa-bajnoki érmes Veres Amarilla, valamint a férfi mezőny egyik legjobbja, a háromszoros paralimpiai érmes, világ- és Európa-bajnok Osváth Richárd, továbbá a világkupaérmes Tarjányi István számít már biztos utazónak.

A magyar csapatnak ezzel jelenleg 26 kvótája van az augusztus 24-én kezdődő és szeptember 5-ig tartó tokiói paralimpiára: négy asztaliteniszben, négy atlétikában, egy kerékpárban, három kajak-kenuban, hét úszásban, hat kerekesszékes vívásban és egy sportlövészetben.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email