22_03_29_erdmost_nincskep

Cseh Tamás az érdi aluljáróban

22_03_29_erdmost_nincskep

Cseh Tamás az érdi aluljáróban

A magyar pop-rock zene ikonikus alakjai mostantól nemcsak a lemezborítókról, hanem a Diósdi úti aluljáró falairól néznek ránk. A Live Street Arthoz kapcsolódva négy fiatal művész újraálmodta a piszkos, összefirkált falakat. Az alkotás elkészültét szerda délután egy kis meglepetéssel ünnepelték: a falakon látható előadók számaiból DJ Hanzee játszott válogatást a munkából hazafelé igyekvőknek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nagyon sok panasz érkezett az aluljáróra, hogy lepusztult, szemetes, sötét, a falai tele vannak firkálva – és még sorolhatnám a jogos panaszokat. Tárnokon már tapasztaltuk: ha egy aluljárót átfestünk, és valamilyen témát adunk a graffitinek, a közönség sokkal jobban kedveli, kevésbé rongálja meg – mondta tudósítónknak T. Mészáros András polgármester, hozzátéve: bíznak benne, hogy senki nem teszi majd tönkre a graffitisek munkáját. – Kíváncsiak vagyunk a tapasztalatokra, arra, hogyan tetszik az aluljáró az érdieknek, megmarad-e ilyen formájában. Ha igen, másutt is elképzelhető hasonló projekt – mondta kérdésünkre a polgármester.

– Az idei Live Street Art költségvetésében a város biztosította a szükséges forrásokat, megtaláltuk a megfelelő alkotókat, és a MÁV is nagyon együttműködő volt abban, hogy az aluljárót kidekoráljuk – hangsúlyozta az Érdmostnak Wolf Katalin, a Szepes Gyula Művelődési Központ igazgatója.

– Az aluljáró falfestményeit négyen készítették, mindannyian kapcsolódnak a már megvalósult Street Art rendezvényeinkhez. A projekt motorja Mikóczi Gábor, aki kezdetek óta együttműködik velünk a Live Street Art programban. A másik alkotó, Fazekas Levente, nemcsak a street art graffiti műfajban alkot, hanem képzőművészként számtalan kiállítása volt már. Hozzájuk kapcsolódott egy fiatalember, az érdi származású Kéringer Ádám, legvégül. de nem utolsó sorban Balogh Attila, aki ennek a műfajnak legendás képviselője. Ők négyen vállalták, hogy a magyar pop-rock zene ikonikus alakjait felfestik a Diósdi úti aluljáró falára.

Korda György, Máté Péter, Aradszky László, Presser Gábor, Lukács Laci, Cseh Tamás, az A. E. Bizottság és Sena néz a falakról a járókelőkre – sorolta Wolf Katalin, aki elárulta azt is, hogy Senával élőben is találkozhatnak majd az érdiek, hiszen a május 11-ei Live Street Art fő fellépője az Irie Maffia lesz.

A szervezők és az alkotók az aluljáró elkészültét egy kis meglepetéssel ünnepelték: DJ Hanzee – aki a Live Street Art egyik fellépője lesz – a falon szereplő előadók dalaiból játszott válogatást a hazafelé igyekvőknek.

A Live Street Art idei programjáról bővebben itt olvashatnak.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email