Aranytól a túrázásig

Nem volt nehéz az idei magyar középszintű érettségi - nemcsak a szakmabeliek, hanem a diákok is így látják. Az Érdi Televízió gárdonyis érettségizőket kérdezett, milyennek találták a feladatokat, és hogy tudtak felkészülni az idei rendhagyó tanévben.

Egy környezetvédelemről és túrázásról szóló ifjúsági könyv, interjúrészlet egy játékvezető szociológussal, egy Mikszáth-novella, egy Arany- és egy Tóth Árpád-vers összehasonlítása, a '48-as szónokok retorikája, digitális játékok kontra hagyományos társasjáték - többek közt ezeket kapták a középszinten érettségizők magyarból.

A Gárdonyi érettségiző diákjainak többsége könnyűnek találta a feladatokat: mint az Érdi Televízió tudósítójának elmondták, bár volt pár fogósabb kérdés, teljesíthető volt a feladatsor.

A pedagógusok mindent megtettek azért, hogy az érettségi jól sikerüljön: mint Pintérné Bernyó Piroska igazgató elmondta, az online órák után még online konzultációt is szerveztek, és amikor már lehetett,  kiscsoportos jelenléti felkészítő foglalkozásokat is tartottak. 

"Sok helyről hallottuk, hogy nehézkes a felkészülés, de mi ebből nem érzékeltünk semmit" - fogalmazott az egyik diák, aki úgy látja, nagyon sok segítséget kaptak a tanáraiktól.

Fotó: Draskovics Ádám