22_03_29_erdmost_nincskep

Rendbetették az ’56-os áldozat sírját

22_03_29_erdmost_nincskep

Rendbetették az ’56-os áldozat sírját

Firtelmeister Sándor 19 éves korában halt meg. A barikád környékén nézelődött, a többi lakossal együtt. Mikor egy szovjet tank lőni kezdte a barikádot, egy lepattant szilánk eltalálta, és a fiatalember életét vesztette. Sírját Tetlák Örs alpolgármester kezdeményezésére hozták rendbe péntek reggel.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ’56-os forradalomnak két érdi áldozata volt. Bojó Simon (1921–1956) kenyeret szállított a szekerével, szovjet tankok borították fel, és a kórházban vérmérgezésben hunyt el. Két kicsi gyermek és özvegye maradt utána; édesanyja hamarosan belehalt a bánatba. A tizenkilenc éves Firtelmeister Sándor (1937–1956) az Érden emelt barikád környékén  nézelődött, más érdi lakosokkal együtt; mikor jöttek a szovjet tankok, és lőni kezdték a barikádot, egy lepattant szilánk eltalálta. A fiatalember azonnal életét vesztette.

Bojó Simon az Ercsi úti temetőben nyugszik, Firtelmeister Sándor és édesapja sírja pedig a Tárnoki út és a Könyves Kálmán utca sarkán fekvő régi temetőben található.

Ez utóbbi két sírt tavaly is, idén is Tetlák Örs alpolgármester kezdeményezésére hozta rendbe a város vezetése október 23-a reggelén.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email