22_03_29_erdmost_nincskep

Tündérek Érden

22_03_29_erdmost_nincskep

Tündérek Érden

Huszonöt családot lepett meg élemiszerrel és tisztasági csomaggal szombaton a TündérPakk alapítvány. Egy-egy címre 20-25 ezer forint értékű csomagot szállítottak ki, többek közt érdi felajánlók jóvoltából. Az országos akció egyik állandó állomása Érd.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Általában hetente egy alkalommal jönnek el az önkéntes tündérek – az alapítvány vezetői és támogatói –, hogy segítsenek a nehéz helyzetbe került családokon. Április utolsó szombatján öten gyűltek össze az Eszter utcai zöldséges – az akció egyik segítője – előtt, innen indult a csapat, és szállította ki a családoknak az adományokat. Ezeket vagy a támogatóktól kapták, vagy az általuk gyűjtött pénzadományból szerezték be a TündérPakkosok.

– Együttműködünk az önkormányzattal, a címeket a családsegítőtől kapjuk. Az élelmiszerek – tészta, liszt, tarhonya, konzervhúsok, szószok, hagyma, krumpli – mellett tisztasági csomagot – tusfürdőt, mosószert, öblítőt –, édességet, gyümölcsöt és péksüteményt is kapnak a családok. Kezdetben a rászoruló családokat szerettük volna támogatni, de egyre többen lettek azok is, akik a járványhelyzet miatt kerültek hirtelen nehéz helyzetbe. Sokaknak elfogytak a tartalékaik, nagy örömmel fogadják hát az adományunkat – mondta tudósítónknak az alapítvány kuratóriumi elnöke, Szomolányi Tímea, hozzátéve: nemcsak felajánlásokkal, hanem önkéntes munkával is többen segítik őket. Többek közt Bősz Anett (DK) országgyűlési képviselő, akitől megtudtuk: a járványhelyzet idején került kapcsolatba az alapítvánnyal, és ajánlotta fel a segítségét.

– Az adományokból, az önkéntesekből soha nincs elég. Aki a szerencsések közt van, és megteheti, hogy beüljön az autójába, és egy-két órát arra szán, hogy támogatja a profi segítők munkáját, annak felemelő érzésben van része. Nagyon szomorú, hogy egyre hosszabb azoknak a listája, akik támogatásra szorulnak. Szerencsére megyek olyan helyre is, ahonnan adományt fogok begyűjteni. Majd meglátjuk, annak hol lesz a helye – mondta a képviselő.

Papp Ágnes, a zöldségesbolt tulajdonosa nem először adományoz a TündérPakknak. Most epret, tojást, krumplit, hagymát, paradicsomot és paprikát tett munkatársaival a nagy dobozba – ezeket a primőröket a rossz anyagi helyzetben lévő családok nem tudják megvásárolni. Ahogy az a Járom utcai család sem, ahová először érkeznek a TündérPakk önkéntesei. Három család él a szomszédos házakban, összesen öt gyermekkel. A járványhelyzetben nekik is nehezebb, az asszonyok munka nélkül maradtak.

– Nagyon sokat számít ez a segítség. Hál’ Istennek, azért nap mint nap megvan a betevőnk. Vannak nálunk rosszabb helyzetben élők is, akinek még annyi sem jut, mint nekünk – mondta Veronika.  

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email