22_03_29_erdmost_nincskep

Online végzik az ebösszeírást

22_03_29_erdmost_nincskep

Online végzik az ebösszeírást

Törvényi kötelezettségének eleget téve Érd Megyei Jogú Város június 15-ig ebösszeírást végez, melyet a járványhelyzet miatt ezúttal kizárólag online, az erd.hu-n található adatlap néhány perces kitöltésével lehet leadni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ebösszeírás célja a jogszabályban előírt ebrendészeti feladatok ellátása, veszettség elleni járványvédelem megelőzése. A törvény alapján az eb tulajdonosa/tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben meghatározott adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

A városi honlap emlékeztetett arra is, hogy 2020. január 1-től minden négy hónaposnál idősebb eb csak microchippel megjelölve tartható, kérik, hogy az eddig meg nem jelölt ebeket állatorvosnál jelöltessék meg.

A 2020. évi ebösszeírást kizárólag online, az erd.hu-n található adatlap kitöltésével lehet elküldeni a hivatal részére, felhívják a figyelmet arra is, hogy az adatszolgáltatás az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény alapján kötelező, aki ennek nem tesz eleget, az állatvédelmi bírsággal büntethető.

Az adatlap ide kattintva tölthető ki!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email