210 új fertőzést regisztráltak

1190 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 11 krónikus beteg, többségében idős emberek.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1190 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 11 idős, krónikus beteg. Ezzel 77 főre emelkedett az elhunytak száma. 112 fő már gyógyultan távozott a kórházból.

A Pesti úti idősek otthonában eddig 151 igazolt koronavírus-fertőzött van és 7 elhunyt. A fertőzöttek száma várhatóan magasabb lesz a több mint ötszáz fős idősotthonban, mert a laborvizsgálatok még jelenleg is tartanak.

 

A mostani koronavírusjárvány-helyzetben a legerősebb fegyver továbbra is az önuralom, és ha az emberek tudnak egymástól elegendő távolságot tartani, akkor ez működik – idézi Orbán Viktor szavait az MTI. A miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott interjút pénteken.

A kijárási korlátozás határozatlan időre történő meghosszabbításáról a kormányfő azt közölte: nagyon eltérőek az állapotok a különböző településeken, ezeket nem lehet egy országos döntéssel szabályozni. Ezért határoztak a kijárási korlátozások fenntartásáról úgy, hogy közben lehetőséget adnak a polgármestereknek, hogy ha helyben indokolt, további szigorításokat tehessenek.

Orbán Viktor a járványról szólva arról is beszélt, látja, hogy vannak olyan országok, amelyek már „kifelé kandikálnak”, ő viszont Magyarországon még nem látja „a fényt az alagút végén”. Magyarország szempontjából Ausztriát laboratóriumnak nevezte, mert ott – az Olaszországhoz való közelség miatt – minden hamarabb történik meg, mint Magyarországon. Ezért figyelik, hogy az osztrákoknak milyen lépés vált be és melyik nem, és ezek értékelése után szabad itt esetleg hasonló járványügyi intézkedéseket hozni.

 

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink