22_03_29_erdmost_nincskep

Nincsenek Érden koronavírusos csalók

22_03_29_erdmost_nincskep

Nincsenek Érden koronavírusos csalók

Álhírek terjednek érdi csalókról, akik az önkormányzati dolgozóknak adják ki magukat, és pénzért kínálnak házi fertőtlenítést. Ilyen visszaélések eddig nem történtek, ugyanakkor fontos tudni: az önkormányzat munkatársai csak közterületeken fertőtlenítenek, és nem csöngetnek be sehová hívatlanul.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Közösségi oldalakon terjed egy koronavírusos átverésre figyelmeztető poszt: e szerint vegyvédelmi ruhába öltözött emberek csöngetnek be az érdi lakosokhoz, azzal a mesével, hogy az önkormányzat küldte őket, fertőtleníteni a lakást, a tulajdonos költségére. Aki nem hajlandó fizetni, azt bírsággal sújtják.

Fontos tudni: ilyen esetről sem a rendőrség, sem az önkormányzat nem tud, a csalók felbukkanását megerősíteni tehát hivatalosan senki nem tudja – vélhetően álhírről van szó. Ugyanakkor nem árt tudni: az önkormányzat munkatársai sehová, és semmilyen körülmények között nem csöngetnek be hívatlanul, előzetes egyeztetés nélkül. Fertőtlenítést pedig csak köztereken végeznek, magántulajdonban álló ingatlanoknál nem. (Kiemelt képünkön egy érdi buszmegálló fertőtlenítése látható.) 

Ha valahová hívatlanul, előzetes egyeztetés nélkül, az önkormányzatra hivatkozva ajánlana (vagy tenne kötelezővé) valaki bármilyen szolgáltatást, azonnal értesítsék az önkormányzatot, illetve a rendőrséget.

Az önkormányzat elérhetőségei:

Zöld szám: 06-80-204-949

Mobil:

+ 36 70 374 63 40 vagy +36 70 374 63 35

Emailcím:

onkormanyzat@erd.hu

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email