köznevdíj

Hárman részesültek Érd Közneveléséért Díjban

köznevdíj

Hárman részesültek Érd Közneveléséért Díjban

Szent István-napján adták át Érden a városi kitüntetéseket a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében. A közgyűlés az Érd Közneveléséért Díjat idén három kiváló pedagógusnak ítélte oda. Agócs Erikának, a Harkály Tagóvoda vezetőjének, Szijártóné Somogyi Mónikának, az Érdligeti Általános Iskola vezetőjének és Versits Líviának az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium tanárának.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érden nagyon sok szép megemlékezést tartanak. Ünnepeinkről, évfordulóinkról, a fontosabb történelmi, kulturális eseményekről igyekszünk méltó módon gondoskodni. Nehéz az összehasonlítás, de városi díjaink átadása a legszebbek közé tartozik. Minden évben ugyanis azokat a személyeket és közösségeket díjazzuk, akik és amelyek jobbá, teljesebbé, biztonságosabbá és szerethetőbbé teszik Érdet. Kiemelkedően hasznos, városunk belső összetartását megszilárdító, Érdet az ország-világ színe előtt büszkén megmutató egyéniségeket és életműveket ismerünk el. Városunk legrangosabb elismeréseinek idei nyertesei mind olyanok, akikre felnézhetünk, és akik a maguk területén maradandót alkottak.

Az Érd Közneveléséért Díj azoknak a személyeknek és alkotó pedagógus közösségeknek adományozható, akik kiemelkedő eredményt értek el az óvodai, iskolai és intézeti oktató-nevelő munka és tehetséggondozás területén, illetve magas fokú pedagógiai és szakmai felkészültségük alapján élen járnak az újszerű és hatékony pedagógiai módszerek kidolgozásában.

A közgyűlés az Érd Közneveléséért Díjat idén három kiváló pedagógusnak ítélte oda. Agócs Erikának, a Harkály Tagóvoda vezetőjének, Szijártóné Somogyi Mónikának, az Érdligeti Általános Iskola vezetőjének és Versits Líviának az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium tanárának. 

Agócs Erika neve az elmúlt 39 évben összeforrt a Harkály Tagóvodával. Érdre 1983-ban érkezett, s mivel szakmaszeretete és elkötelezettsége már akkor kimagasló volt, 3 évvel később, 23 évesen átvetette a tagóvoda vezetését. Megbízatását az elmúlt 36 évben mindvégig lelkiismeretesen és igen magas színvonalon végezte.
Az óvodát az együttműködés, a segítőkészség és a gyerekek érdekeit maximálisan szem előtt tartó pedagógiai elvek szerint vezeti. Irányítása alatt készült el az óvoda egyéni arculata és módszertani segédanyaga, amely a néphagyományőrzésre és környezetünk védelmére épül. Ezek az elvek tükröződnek az óvoda külső és belső tereiben is, amelyet kiemelkedő esztétikai érzékkel és gyermekközpontúsággal hozott létre az óvoda kollektívája. Nevelőmunkája során Agócs Erika mindig a gyermekek egyéni képességeit veszi figyelembe, az óvodában hangsúlyos a tehetséggondozás és az esélyegyenlőség. Kiemelten fontos számára a gyermekek egész személyiségének kibontakoztatása, megismerése, megértése, elfogadása, valamint a folyamatos segítségnyújtás képességeik felfedezésére.
Az évtizedek során megszerzett tapasztalata és tudása, kimagasló szervezőképessége, problémamegoldása biztosítja vezetői munkája sikerét. Pozitív személyisége, a pálya iránti hivatástudata, a gyermekek szeretete meghatározza az óvoda hangulatát, amelyet sikerült újra megteremteni a tagóvoda új, tágasabb épületében is. Generációk repültek ki a szárnyai alól, már évek óta a korábbi óvodásainak gyerekei járnak hozzá, akik szüleikkel és nagyszüleikkel együtt mind a „Harkályosok” közösségének megbecsült tagjai.

Az Érd Közneveléséért Díj másik kitüntetettje idén Szijártóné Somogyi Mónika, az Érdligeti Általános Iskola vezetője.
Szijártóné Somogyi Mónika 1989-ben, pályakezdőként az érdi 9. sz. Általános Iskolában helyezkedett el. Az iskola névfelvétele után a Hunyadi Mátyás Általános Iskolában tanított a 2011-ben bekövetkezett iskolaösszevonásig. A jogutód Érdligeti Általános Iskola pedagógusaként, később intézményvezető-helyetteseként, tavaly augusztus óta pedig intézményvezetőjeként folytatta pályáját. A kezdetektől hű első és egyetlen iskolájához, munkahelyéhez, amelynek egykor a diákja is volt.
Pedagógus életpályája kiemelkedő tanítóként és vezetőként egyaránt. Az angol nyelv oktatását magas szakmai színvonalon műveli, munkáját odaadással és pontosan végzi. Szorosan együttműködik a tanulók, szülők és a pedagógusok közösségével, munkatársaival. Vitathatatlanok az érdemei az iskola jó hírnevének megerősítésében. Vezetői tevékenysége, nevelő-oktató munkája, a tanulók harmonikus személyiségformálása példamutató az általa vezetett iskolában.

Az Érd Közneveléséért Díj idei kitüntetettje továbbá Versits Lívia középiskolai tanár.
Versits Lívia 1989 óta hajdani iskolája, az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium tanára. Pályafutása alatt négy- és nyolcosztályos gimnáziumi osztályok osztályfőnökeként oktatta és segítette a rábízott diákokat. Éveken át szervezte a gimnázium komplex környezeti táborát. Tanítványai rendszeresen kimagasló eredményeket érnek el a megyei és országos kémiaversenyeken. Felkérésre részt vett a tantárgy országos képzési anyagának és tantervének kidolgozásában.
Mesterpedagógusként és kiváló szakemberként számos díjban és elismerésben részesült, többek között 2012-ben a gimnázium nevelőtestületének tagjaként az Érd Közneveléséért Díjat is elnyerte.
Nagyon fontos tevékenysége a mentortanári feladatok ellátása, és segíti kezdő pedagógus kollégáit, valamint az iskolavezetés munkáját. Ápolja a gimnázium felsőoktatási kapcsolatait, részt vesz az egyetemi tanárképzésben, odaadással mentorálja a kémia szakos tanárjelölteket. A saját és pedagógustársai szakmai fejlődéséért felelősséget vállaló, elkötelezett tanár, aki tudását megosztja, és tanítványai, kollégái útját egyaránt egyengeti.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email