22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: itthon tartotta a három pontot az Érdi VSE

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: itthon tartotta a három pontot az Érdi VSE

Remekül kezdte a második félidőt és negyed óra alatt eldöntötte a három pont sorsát az Érdi VSE a Komárom VSE elleni hazai rangadón az NB III Nyugati csoportjának hetedik körében.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Több meghatározó játékosát, Csiszár Zoltánt és Melczer Vilmost is nélkülöznie kellett az Érdi VSE-nek a Komárom elleni hazai rangadón az NB III Nyugati csoportjának hetedik körében. A Lipót elleni vereséget követően a tabella negyedik helyére visszacsúszó házigazda jobban kezdte a meccset, mint Kenesei Krisztiánék, de az első percek mezőnyfölénye ellenére az első kaput eltaláló lövést a vendégek jegyezték, amikor a korábbi válogatott támadó lőtt egy baloldali szabadrúgást Kertész Ferenc kezébe.

Aztán a hatodik percben – mint ahogy Lipóton is – büntetőhöz jutottak az érdiek, amikor egy hazaadás után a vendégek kapusa Rigó Gábor buktatta Mojzer Györgyöt a tizenhatoson belül. A sértett állt a tizenegyes mögé, ám hiába lőtte a kapufa mellé a büntetőt, Rigó hárítani tudott.

A jó iramú mérkőzés ugyan sok helyzetet nem hozott, mégis az első húsz percben Kenesei még kétszer kínálta meg Kertészt, míg az érdieknél előbb Mojzer nem talált kaput, majd Kollega Krisztián beadását lesről rúgta mellé.

Szűk fél óra játék után kényszerből bele kellett nyúlnia a meccsbe Limperger Zsoltnak, miután az érdi jobbhátvéd, Kalmár Domonkos sérülés miatt nem tudta folytatni, helyére Balogh Ádám érkezett.

Nem sokkal a szünet előtt Mojzer keresztlabdája után Kollega lódulhatott meg a balszélen, de hiába cselezte be magát a tizenhatos elé, lövése nem jelentett gondot Rigó Gábornak.

A gól nélküli első félidőt követően a második játékrészben nem kellett sokat várni az érdi vezetésre, hiszen másfél perc elteltével Balogh Ádám remek kiugratása után Gera Dávid két védő gyűrűjében a tizenhatos vonaláról lőtt a komáromi kapuba (1–0).

Szűk tíz perccel később közel állt a másodikhoz is a házigazda, de Koós Gábor jobboldali szögelte után Pál Szabolcs hiába fejelte meg jól a labdát, Rigó Gábor a gólvonalon hárított.

De nem tudta tartani az egygólos különbséget Bozsik Péter csapata, hiszen egy óra játék után enyhén jobbról, húsz méterről végezhetett el szabadrúgást az Érdi VSE, melyet Németh Gábor Vince mesterien tekert el a rövid felsőbe (2–0).

A kétgólos különbség tudatában mindkét csapat lendülete alábbhagyott, ám az érdieknek így is akadt lehetőségük, negyed órával a vége előtt például Gera Dávid elé került a labda, de hiába lőtt, a védők blokkolták a kísérletet.

A hajrában ugyan nyomott a vendég együttes, de igazán nagy helyzetet nem tudott kidolgozni, az érdi védők rendre menteni tudtak, így a hazaiak kétgólos sikert arattak.

– Azt nem szabad elfelejteni, hogy kihagytunk egy tizenegyest, ami minden csapatot megfog, minket is. Aztán nem nagyon volt lehetőségünk, de a második félidőre úgy jöttünk ki, hogy szeretnénk minél hamarabb betalálni és ez sikerült is. Ha a kilencven percet nézzük, akkor uraltuk a játékot, a Komáromnak kevés lehetősége akadt, azon kívül nekünk voltak lehetőségecskéink, amikből kettőt értékesítettünk, így megérdemelten nyertünk – értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője, aki elmondta, a szünetben azt kérte a csapattól, hogy legyen meg a megfelelő koncentrációjuk, amely után jönni fog a játék is.

– Az első tíz percben a hazaiak jobban játszottak, de utána belőttük, hol kell megkezdeni a védekezést, fel tudtuk venni a játék ritmusát. Az első félidő kiegyenlített volt, sőt, talán az első félidőben nekünk voltak nagyobb lehetőségeink. Olyan sanszunk négy is volt az első félidőben, amiből a hazaiak megszerezték a vezetést. Ez mutatja a különbséget, a hazaiak pontosabbak voltak és ennyivel voltak jobbak, koncentráltabbak – fogalmazott a Komárom VSE vezetőedzője, Bozsik Péter.

– Az első félidőben nagyon pontatlanok voltunk, rosszul játszottunk, óriási távolságok voltak a csapatrészek között, a koncentráltsággal is akadt gond, de a félidőben össze tudtuk kapni magunkat, pontosabbak lettünk és nagyon kellett az elején az a gól. Utána úgy éreztem, hogy a Komárom is enervált lett, nem azt mondom, hogy motiválatlanok voltak, de nem volt átütőerő a támadásaikban, mi pedig jól zártunk hátul – mondta az érdiek második gólját mesteri szabadrúgás után szerző Németh Gábor Vince, megjegyezve: nem is nagyon emlékszik, lőtt-e már a csapatban ilyen szabadrúgást, ráadásul az előző napi edzés során is csupán két rossz kísérlete volt.

Az érdiek legközelebb szeptember 21-én lépnek pályára, amikor a Magyar Kupa főtábláján az élvonalbeli Diósgyőri VTK-t fogadják az Ercsi úti Sporttelepen, 15 órától.

NB III, Nyugati csoport, 7. forduló
Érdi VSE–Komárom VSE 2–0 (0–0)
Érd, 250 néző. V: Maml (Ring K., Nagy M.)
Érdi VSE: Kertész F. – Kalmár (Balogh Á., 29. perc), Bozsoki, Kónya B., Németh G. V. – Koós, Májer, Gera D. – Pál Sz., Mojzer (Pintér N., 83. p.), Kollega (Pintér O., 87. p.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Komárom VSE: Rigó – Hajba, Katona, Tóth  I. (Molnár S., 57. p.), Módi – Végh B. – Schiller (Tóth A., 57. p.), Végh T., Bán (Göblyös, 76. p.), Csernák – Kenesei
Vezetőedző: Bozsik Péter
Gól: Gera D. (47. perc), Németh G. V. (60. p.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email