22_03_29_erdmost_nincskep

Gitárosok találkozója

22_03_29_erdmost_nincskep

Gitárosok találkozója

Tizenkilencedik alkalommal rendezett regionális versenyt a Lukin László Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. Minden évben más hangszercsoportra hirdetik meg a vetélkedőt - idén a gitár tanszakos növendékek jöttek el a Vörösmarty gimnáziumba, hogy négy korcsoportban mérjék össze tudásukat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Szabóné Bán Ildikó, a Lukin iskola vezetője tudósítónknak elmondta, a versenyre tizenegy alapfokú művészetoktatási intézmény nevezett Érdről és környékéről. Szombaton huszonhárom, tíz-tizennégy éves növendék mutatta be tudását a közönség és a három fős szakmai zsűri előtt (elnöke Szilvágyi Sándor, Liszt Ferenc díjas gitárművész, a gitároktatás budapesti szakfelügyelője, tagjai Csáki András gitárművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa és Peltzer Ferenc, Artisjus díjas gitárművész, gitártanár voltak).

Mint az intézményvezető elmondta, nem csak a kiemelt tehetségű növendékeknek szerettek volna lehetőséget biztosítani. A versengés és a felkészülési időszak többletmunka a gyerekek részéről – aki egy ilyen megmérettetésen indul, már bizonyított azzal, hogy idejét, energiáját erre fordította – hangsúlyozta Szabóné Bán Ildikó, hozzátéve: nincs olyan növendék, aki jutalom nélkül tért volna haza – aki helyezést nem ért el, az dicsérő oklevelet kapott.

A megjelenteket Simó Károly alpolgármester is köszöntötte. Mint hangsúlyozta, ez olyan verseny, amely a régió iskoláinak teremt lehetőséget a találkozásra.

– Szeretném megköszönni az iskola lelkes közösségének, hogy tizenkilencedik éve megrendezik ezt a megmérettetést, és arra biztahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg őket, hogy folytassák még legalább háromszor ennyi ideig – zárta szavait az alpolgármester.

A regionális versenyt az Érd Zenekultúrájáért Alapítvány, Érd önkormányzata, a Vörösmarty gimnázium és több hangszerbolt, illetve helyi cég támogatta.

Helyezések:

I. korcsoport I. helyezett: Ledneczky Zsófia

II. korcsoport: I. Révay Miksa, II. Ernődi Márk, Ernődi Máté, III. Ferenci Botond

III. korcsoport: I. Dallos Dávid Bendegúz, Fejes Nándor, Latyák Domonkos, II. Tóth Emma, III. Ferenczi Jácint Pál, Izsák Márton

IV. korcsoport: I. Feig Simon, II. Diószegi Hunor, III. Vetési Gergely

Dicséretben részesült: Kóré Levente, Vaizer Tamara, Gróf Dániel József, Medvecki Panna Zsófia, Tóth Bence, Barosi Mihály, Havasi Bercel, Pongor Levente, Sipos Csaba

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email