22_03_29_erdmost_nincskep

Augusztus 20-a Érden és a környéken

22_03_29_erdmost_nincskep

Augusztus 20-a Érden és a környéken

Gazdag programokkal készül Érd és a környék augusztus 20-ra. Érden a városi ünnepség és a Parkvárosi Parádé kínál kikapcsolódási lehetőséget, Diósdon az ünnepi műsor mellett néptáncműsor, Tárnokon díjátadás, míg Budaörsön fúvóskoncerttel várnak mindenkit az államalapítás ünnepére.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Minden érdit várnak a Szepes Gyula Művelődési Központ által szervezett augusztus 20-ai ünnepségre. Beszédet mond Csőzik László polgármester és Aradszki András országgyűlési képviselő. Majd a kenyérszentelés és -áldás utáni szünetben megvendégelik a jelenlévőket, utána adják át a városi díjakat. Konkoly Zita, a város jegyzője elmondta, hogy a korábbi szabályozás szerint ezeket az elismeréseket többségében a közgyűlésen adták át, egy idei rendeletmódosítás alapján viszont a városi ünnepségeken, és mivel március 15-én a járvány miatt nem volt rá lehetőség, így mindegyik díjat most vehetik át az érintettek. 

Diósdon csütörtökön tartják az ünnepséget: kora délutántól este 9 óráig; lesz kézműves foglalkozás és játszóház a Gárdonyi-kertben, bajvívó bemutató, fellép a Fricska zenekar és a Pacsirta éneklőcsoport, 18 órától lesz a Szent István-napi megemlékezés, beszédet mond Aradszki András országgyűlési képviselő, majd kenyérszentelés következik, aztán néptáncgála veszi kezdetét. 

Tárnokon pénteken délelőtt 10 órától a Henrich Antal Házban tartják az ünnepséget és kenyéráldást, beszédet mond Lukács László polgármester, illetve szintén átadják a települési díjakat. Aztán kora délutántól az egészségház parkolójában gyerekkoncert, táncbemutatók, kézművesvásár, ugrálóvár a kisebbeknek, majd a nagyobbakat szintén koncertek várják estig.

Törökbálinton az államalapítás ünnepe mellett a magyar önkormányzatiság 30. évfordulójáról is megemlékeznek. A törökbálinti városi napok már ma megkezdődnek, 18 órakor szoboravatással, kiállításmegnyitóval, beszédet mond Elek Sándor polgármester. Holnap 10 órakor szentmisével indul az ünneplés, majd kenyérszentelés és koszorúzás következik, majd 17 órakor a Munkácsy művelődési házban tartandó önkormányzati ünnepségen beszédet mond Aradszki András országgyűlési képviselő, amit díjátadás követ. 19 órától szabadtéri koncertek-re várják az érdeklődőket, 22 órakor pedig fényjátékkal, a István, a király rockopera képeivel, dalaival és lézershow-val zárul a törökbálinti ünnepség.

Augusztus 20-án a Fundoklia téren reggel 10-től este 10-ig egész napos programmal várja az érdeklődőket a Parkvárosi Parádé. A programok a műanyag körforgalomtól a Bóbita játszótérig tartanak. Lesz kézműves vásár, gyerekparádé, kutyás délelőtt, este pedig egy szédületes élőzenés retro utcabál. 

A kicsiket kisállatsimogatóval, kutyás bemutatóval, játszóházzal, kézműves programokkal, arcfestéssel és hennával várják. 

A négylábúak sem fognak unatkozni. Ők a Parkvárosi Profikutyák versenyen mérhetik össze ügyességüket. A szervezők szerint minden kutyus, akit el tudnak hozni egy rendezvényre, aki tud a többi kutya közt várni, fel tud menni a színpadara és ott bármilyen alapvető dolgot meg tud mutatni, tud ülni, feküdni, vagy bármilyen egyszerű trükköt, máris jöhet, hiszen minden kutyus önmagához képest ügyes. Minden kutya kap profikutya oklevelet, és a legügyesebbek díjazásban is részesülnek. Az Azúr kutyaiskola csapata más meglepetésekkel is várja az érdi kutyásokat erre a remek kutyás délelőttre.

A Bóbita játszótér mögötti parkban gyerekprogramok, kézműveskedés, arcfestés, baba-mama beszélgetések várják a kisebbeket. Készül itt Par-Par mintás szélforgó, lesz gyerekjóga is Egry Mártival, aki a felnőtteket is megmozgatja majd a színpadon. 

A Parkvárosi Parádé részletes programja megtalálható az esemény Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/parkvarosiparade/), ahol részvételi szándékukat is jelezni tudják az érdeklődők.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email