22_03_29_erdmost_nincskep

Parádés péntek Parkvárosban

22_03_29_erdmost_nincskep

Parádés péntek Parkvárosban

Augusztus 20-án a Fundoklia téren reggel 10-től este 10-ig tart majd a Parkvárosi Parádé. A műanyag körforgalom és a Bóbita játszótér közti részen kézműves vásár, gyerekparádé, kutyás délelőtt, sportprogramok, asztrológiai és szépségápolási tanácsadás, élőzenés retro utcabál várja az érdeklődőket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Aki kutyával érkezik, annak érdemes délelőtt tízre kilátogatni, mert akkor kezdődik a regisztráció a nap sport- és ügyességi eseményeire – az Azúr kutyaiskola vezetésével megrendezik ugyanis a Parkvárosi Profikutya versenyt. Aki inkább az esti bulira menne, annak a szervezők azt javasolják, hogy délután hat óráig érkezzen, mert legfeljebb ötszáz fő táncolhat a Party Maffiával (védettségi igazolvány nem szükséges). Aki nem  versenyezni szeretne, hanem kutyát simogatni (esetleg örökbefogadni), annak érdemes ellátogatnia a Siriushoz, hiszen az érdi állatmenhely is kitelepül a parádéra.

A Bóbita játszótérnél folyamatosan várják a gyerekeket és a bátor felnőtteket: a játszótérrel szemben található zöld területen egész nap lesz az ugrálóvár és óriás játékok, amelyekkel a nagyobbacska gyerekek és a felnőttek is játszhatnak. . 

Nem maradhat el a kézműveskedés (Par-Par mintás szélforgó is készül), az arcfestés sem, és baba-mama beszélgetésekkel várják a legkisebbeket és szüleiket. Lesz gyerekjóga is Egry Mártival, aki  a felnőtteket is megmozgatja majd a színpadon. Lesznek munkagépek is, amelyek mellett fotózkodhatnak a családok – tavaly ez volt a kisfiúk és az apukák kedvence.

Tíz és egy óra között az érdeklődők kipróbálhatják az íjászkodást, a Parkvárosi Vadászok Hagyományőrző Íjász Egyesület jóvoltából. Délután kettőtől kitelepül a Törökbálint és Érd közt fekvő Kata Ranch kisállatsimogatója, lesz pónizás, csacsizás és malacvakaró. 

Akár pihenésképpen is érdemes lesz végéigsétálni a (forgalom elől elzárt) Kalotaszegi úton, ahol a Parkvárosi Portékákat kínálják majd: a napernyőtől a babzsákbabákon át a manólakig számos egyedi, különleges portékát vásárolhatnak meg az érdeklődők.

Nem maradhatnak el a felnőttesebb kihívások sem: reggeltől háromnegyed ötig lehet nevezni a Mediwel Fekvőtámasz Challenge-re, amit Paule Tímea edző vezet majd, akitől azt is megtudhatjuk, hogy kell helyesen fekvőtámaszozni. Ezen a kihíváson férfi és női kategóriában 16 éves kortól lehet majd indulni, a legjobb három pedig egy-egy komoly edzőgépet nyer, ráadásul a fődíjhoz egy meglepetés is tartozik majd. 

Az érdi kézis lányok is ott lesznek a színpadon, hogy labdapattogtató versenyre hívják a résztvevőket, együtt szelfizzünk, és természetesen a polgármestert is megizzasszák egy kicsit, hiszen ő is benne van a játékban, ha a kézilabdáról van szó. 

Az érdi hokisokkal, azaz a Kárpáti Farkasokkal is találkozhatunk délelőtt: a gyerekek tíz és tizenhárom óra között kipróbálhatják ezt a sportágat. 

És ha mindez nem volna elég, a Parádén lesz jósdaszekér, a Liptói – Kalotaszegi utca kereszteződésében pedig további varázslatok várnak ránk: asztrológiai elemzésre és különféle szépségápolási tanácsadásokra jelentkezhetünk, a színpadon pedig Havasi Patrícia, a Harmonet magazin asztrológusa beszél majd a közeli időszak bolygóállásairól, illetve a szépség asztrológiájáról. Varga Melinda szín-stílus tanácsadó abban segít, hogy megtaláljuk személyes színeinket, és elárulja azt is, hogy ennek az évnek melyek a trendszínei. 

Részletes, végleges és friss információk a Parkvárosi Parádé Facebook-oldalán. Érdemes hallgatni az ÉrdFM 101.3-at is, hiszen reggelenként a Bundáskenyérben megszólalnak a programok előadói, szervezői is.

Végezetül pár fontos információ: az ingyenes rendezvényen nincs szükség védettségi igazolványra, viszont csak a megadott pontokon lehet be- és kijutni, és egyszerre legfeljebb 500 fő tartózkodhat a fesztiválon. 

A Parkvárosi Parádé kora esti programját a Masters SE akrobatikus rock and roll fellépése is színesíti.

A Delta Röplabda SE is kitelepül a Parkvárosi Parádéra. A klub edzőinek jóvoltából gyermekek és szülők egyaránt megismerkedhethet a sportággal és a parkröplabdázást ki is próbálhatják a helyszínen.

A Kalotaszegi utcától végig a körforgalom Fundoklia felé eső utcáit lezárják: 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email