22_03_29_erdmost_nincskep

Így készül Érd az extrém hőségre

22_03_29_erdmost_nincskep

Így készül Érd az extrém hőségre

A helyi szociális dolgozók fokozottan figyelnek a hajléktalanokra és idősekre, több közintézmény is megnyitott a hűsölni vágyók előtt, június 22-től a Főtéren, a Bem téren és a Stop Shop környékén is osztanak vizet a városrendészet munkatársai.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint ismert, a következő napokban is marad a kánikula és a napi középhőmérséklet meghaladja a 27 Celsius-fokot, ezért hétfőn reggel 8 órától vörös kód lépett életbe. Erre figyeljünk!

Mint Csőzik László, Érd polgármestere felhívta a figelmet rá, hőségben fokozottan kell figyelnünk a hajléktalanokra, idős és beteg embertársainkra, mert ők jobban ki vannak téve a meleg időjárás veszélyeinek. Ha bajba jutott embert lát, azonnal hívja a regionális diszpécserszolgálatot.

A helyi Szociális Gondozó Központ a +36 (23) 520 362 telefonszámon érhető el.

A polgármester kiemelte, a Szociális Gondozó Központ is figyel a hajléktalanokra, őket az utcai szociális segítő szolgálat dolgozói keresik, nekik hideg vizet osztanak és megkérik őket, hogy menjenek a hajléktalanellátó nappali melegedőjébe, ahol légkondícionált helyiségben pihenhetnek.

Kitért rá, a családsegítő szolgálat munkatársai is sűrűbben látogatják az idős gondozottakat.

Csőzik László hangsúlyozta, június 21-től megnyitották a Polgárok Házát és a Szepes Gyula Művelődési Központot is. Mindkét intézményben rendelkezésre áll mosdó, ballonos hideg víz, míg június 22-től a főtéren lajtos kocsi várja a felfrissülni vágyókat.

„A városrendészet munkatársai, a város két legforgalmasabb részén, a Bem téren, és a Stop Shop környéken, fél literes ásványvizet osztanak frissítőként mától, a riasztás végéig, ami az előrejelzések alapján csütörtök reggel 8 óráig lesz érvényben”

– fogalmazott Csőzik László.

Mint beszámoltunk róla, a Katasztrófavédelem is összegyűjtötte azokat a helyeket, ahová szintén betérhetünk, ha egy kis hűsölésre vágyunk.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email