22_03_29_erdmost_nincskep

Úszás: Csulák nagy egyéni csúccsal nyerte előfutamát, de nem jutott tovább

22_03_29_erdmost_nincskep

Úszás: Csulák nagy egyéni csúccsal nyerte előfutamát, de nem jutott tovább

Egyéni csúcsán 5,57 másodpercet javítva nyerte meg az 1500 méteres gyorsúszás első előfutamát az Érdi Vízisport Kft. fiatal tehetsége, Csulák Lia a budapesti Duna Arénában zajló vizes Európa-bajnokságon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Élt a váratlan lehetőséggel és vízbe szállt az 1500 méter gyors első előfutamában a felnőttek Duna Arénában rendezett úszó Európa-bajnokságán Csulák Lia, az Érdi Vízisport Kft. 2004-es születésű tehetsége, aki visszalépések miatt indulhatott a kontinensviadalon.

Mint Magó Gábor, az érdiek edzője lapunknak elmondta, Csulák Lia teher nélkül úszhat, amely egy kiváló versenyzési lehetőség számára a júliusi, római ifjúsági Európa-bajnokság előtt.

Csulák több hasonló korú úszóval állt rajtkőre az első előfutamban, melynek első hosszai után még a horvát Bosnjak vezetett, de az érdi sportoló már a táv harmada előtt átvette az irányítást és előnyét fokozatosan növelte. 800-nál már több mint két testhossz volt az előnye, végül a táv második felét és a hajrát is alaposan megnyomta és 16:44,64-es idővel ért elsőként célba.

Az elért eredmény óriási egyéni csúcs Csuláknak, aki a 2020-as serdülő és ifi-ob-n elért 16:50,21-es idejét adta át a múltnak.

Csulák azonban nem jutott tovább a döntőbe, hiszen a későbbi előfutamok során Mihályvári-Farkas Viktória és Késely Ajna is megelőzte őt.

Az Érdi Úszó Sport Kft. korábbi, a Budapesti Honvéd SE jelenlegi klasszisa, Milák Kristóf 200 gyorson negyedik legjobb idővel jutott a középdöntőbe, míg 50 méter pillangón 21. helyen végzett, így ebben a számban nem jutott tovább.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email