22_03_29_erdmost_nincskep

Hétvégén meglehet az 5 millió beoltott

22_03_29_erdmost_nincskep

Hétvégén meglehet az 5 millió beoltott

A csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, a pünkösdi hétvégén elérhetjük az 5 millió beoltottat. Orbán Viktor május 21-én ismerteti a részletes intézkedéseket. Marad a hitelmoratórium, keddtől viszont újra fizetni kell a parkolásért.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Gulyás Gergely elmondta, a kormány szerdai ülésén a kabinet áttekintette az oltási kampányt, mely szerint a pünkösdi hétvégén elérhetjük az 5 millió beoltottat.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter ismertette, Orbán Viktor kormányfő május 21-én, reggel ismerteti a rendkívüli jogrendet érintő intézkedéseket.

Gulyás elárulta, a kormány a kijárási tilalom megszüntetésére is tett javaslatot.

Ismertették, május 25-től lejár az ingyenes parkolás lehetősége, melyet nem hosszabbítanak meg, így a parkolásért keddtől ismét fizetni kell.

Gulyás arról is beszélt, hogy megváltozott a koronavírus-fertőzöttek oltási gyakorlata is, hiszen aki megfertőződött, az 3 hónapig nem kaphatott oltást, viszont mostantól már 3 hónapon belül is felvehető a vakcina.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter beszámolt arról is, hogy a hitelmoratórium a augusztus 31-ig marad, utána átmeneti időszak jön.

Mint kifejtette, a kormány tárgyal az MNB-vel és a Bankszövetséggel is. Részletezte, szeptember után is lesz lehetőség élni a moratóriummal, de az már nem auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatikus lesz, hanem kérni kell.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email