22_03_29_erdmost_nincskep

Mikortól oltanak a Romicsban?

22_03_29_erdmost_nincskep

Mikortól oltanak a Romicsban?

A dr. Romics László Egészségügyi Intézmény készen áll rá, hogy oltásokat végezzen, a hatóságok pedig ki is jelölték a szakrendelőt oltópontnak, ahol hétvégén öt, munkanapokon két oltóhely lesz, így oltóhelyenként és óránként 12 embert olthatnak be napi 10 órában – tudatta Bárány Zsolt főigazgató.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A dr. Romics László Egészségügyi Intézmény közösségi oldalán Bárány Zsolt főigazgató először az oltópont (maga az intézmény) és az oltóhely (az intézmény által oltásra kialakított rendelő) definícióját ismertette, majd emlékeztetett, a kórházakban – mint oltópontokon – hónapok óta zajlik az oltás, melyet a betegellátástól függetlenül végeznek. Emellett a háziorvosok is hetek óta oltanak napi rendelésük előtt vagy után.

A szakrendelőkben történő oltásra eddig azért nem került sor, mert – a 13 órás nyitva tartás mellett – a munkanapokon nehéz lenne térben és időben elkülöníteni az oltásra érkezőket és a betegellátásra várakozókat, másrészt a jelenlegi ütemben érkező vakcinák beadásához a kórházi és háziorvosi kapacitás elegendő.

A 130 szakrendelő szerepe akkor lesz jelentős, ha egyszerre érkezik nagy mennyiségű oltóanyag az országba, melyet a lehető leggyorsabban érdemes beadni – fejti ki a főigazgató.

Bárány Zsolt a közösségi oldalon hangsúlyozza, hogy a Romics – a hetekkel ezelőtt az idősotthonokban történt oltás tapasztalataival felvértezve – dr. Szakács Ferenc orvos-igazgató, mint „oltóparancsnok” vezetésével készen áll akár a hétvégi, akár a hétközi oltásra.

„A hatóságok néhány napja hivatalosan kijelöltek minket oltópontnak, az oltóhelyein száma hétvégén öt, munkanapokon kettő. Terveink szerint óránként és oltóhelyenként 12 embert oltunk be, napi tíz órában”

– fogalmazott Bárány Zsolt, megjegyezve, a rendelőben minden oltóhely az épület Felső utcai szintjén, jól megközelíthető részen lesz, emellett megalakultak az oltócsoportok is.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email