20240907_190653

Világbajnoki bronzérmes lett Kaszás Elza

20240907_190653

Világbajnoki bronzérmes lett Kaszás Elza

A érdi szumós az U18-as korosztályban állhatott a dobogó legalsó fokára.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A lengyelországi Krotoszyn-ra figyelt a szumós világelit a közelmúltban, ugyanis ott rendezték a felnőtt és U18-as világbajnokságot. Helyszíni beszámolók alapján népes és nívós mezőny gyűlt össze a seregszemlére. A több mint harminc országot tömörítő vb-n a magyar válogatott is képviseltette magát. Az Érdi Spartacus SC növendékei közül nyolcan vettek részt a tornán, akik korábban, a kvalifikációs sorozatok alapján kivívták az indulás jogát.

A legjobb érdi eredmény a női 18 év alatti korosztályban született, ahol Kaszás Elza világbajnoki bronzérmet nyert. A fiatal leányzó élete első vb-jén sajnos kikapott a -60 kg-os súlycsoport első fordulójában, ezután viszont jól küzdött és egészen a bronzmérkőzésig menetelt, amit meg is tudott nyerni.

 

Gyenes Bence a férfi -100 kg-os súlykategóriában szintén eljutott a bronzcsatáig, itt azonban alulmaradt és ötödik helyen zárt. Hasonló eredményt ért el Buzás Patrik is, aki a felnőtt férfi mezőny -85 kg-os versenyszámában végzett ugyancsak ötödik pozícióban. Kaszás Lilla női -73 kg-ban, Baljer Roxána női -80 kg-ban, Délceg József férfi -100 kg-ban lett hetedik.

Fotók: Érdi Spartacus SC

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email