Krajnyák Zsuzsanna

Hetedik paralimpiájára készül Krajnyák Zsuzsanna

Krajnyák Zsuzsanna

Hetedik paralimpiájára készül Krajnyák Zsuzsanna

Hamarosan kezdődik a párizsi paralimpia, amelyen érdi sportolóért is szoríthatunk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az olimpia ugyan véget ért, a paralimpia azonban hamarosan kezdődik Párizsban. A francia fővárosban 2024. augusztus 28. és szeptember 6. között rendezik a parasportolók négyévenkénti seregszemléjét.

A versenyt megelőzően az olimpiai csapathoz hasonlóan a paralimpikonok is ünnepélyes esküt tettek. A budapesti Eiffel Műhelyházban tartott eseményen ott volt Krajnyák Zsuzsanna is, aki érdiként öregbíti városunk hírnevét. A paralimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok sportolónő egyéni és csapatversenyben, tőrben és párbajtőrben is pástra lép majd Franciaországban.

Elképesztő még belegondolni is, hogy Krajnyák Zsuzsanna immáron hetedik paralimpiájára készül. Először 2000-ben, Sydney-ben, majd a 2004-es athéni, a 2008-as pekingi, a 2012-es londoni, a 2016-os riói és a 2021-ben rendezett, de 2020-as tokiói játékokon is részt vett. Pályafutása során öt alkalommal ezüst-, hatszor pedig bronzérmet nyert paralimpián. A 45 éves sportolónő idén egy aranyéremmel megkoronázhatja eddig is lenyűgöző sportpályafutását, amely a paralimpiai szereplések mellett hat világbajnoki aranyat, továbbá két-két ezüst- és bronzérmet, Európa-bajnokságokon pedig tizennégy elsőséget számlál.

Krajnyák Zsuzsanna (balra) és lánya, Zselyke (balról a második)

„Megtisztelve éreztem magam az eskütételen, mert én voltam az egyik olyan személy, aki után mondták az eskü szövegét. Ismét különlegesen alakult a rendezvény, mert mindenki számára készültek meglepetéssel a szervezők. Zselykém, a kislányom volt az én meglepetés vendégem. Szuper volt a műsor. Megható üzeneteket kaptunk a párizsi paralimliára. Ott volt a családom, kondi trénerem, edzőm, akik mind fontosak számomra. A felkészüléssel jól állok, lassan a végére érünk. Már nagyon várom, hogy kint legyünk! Az egyik kedvenc városom Párizs, így remélem, éremmel térek haza!“

— nyilatkozta Krajnyák Zsuzsanna, a Törekvés SE versenyzője.

Érdekesség, hogy az érdi paralimpikon felkészülését segíti többek között Muhari Eszter is, aki a nemrég véget ért párizsi olimpián bronzérmet nyert párbajtőrvívásban.

Krajnyák Zsuzsanna (balra) és Muhari Eszter (jobbra) az olimpiai bronzéremmel

Az eskütétellel egybekötött ünnepi rendezvényen Halassy Olivér-díjjal tüntették ki az ugyancsak érdi, de az aktív pályafutását már befejező Dani Gyöngyit, aki hosszú éveken át volt csapattársa klubszinten, és a magyar nemzeti csapatban is Krajnyák Zsuzsannának.

Dani Gyöngyi (balra) és Krajnyák Zsuzsanna (jobbra)

Dani Gyöngyi összesen hatszoros paralimpiai ezüst- és kétszeres bronzérmes, egyszeres világbajnoki arany-, kétszeres ezüst- és kilencszeres bronzérmes. Eb-ken négy alkalommal nyert, ugyanennyiszer volt második, háromszor pedig harmadikként végzett.

Fotók: Krajnyák Zsuzsanna, IWAS Wheelchair Fencing, Pecsuvácz Péter

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email