22_03_29_erdmost_nincskep

Amíg lehet, nem zárják be az iskolákat

22_03_29_erdmost_nincskep

Amíg lehet, nem zárják be az iskolákat

Ezt Orbán Viktor miniszterelnök mondta el a Kossuth rádióban péntek reggel. Közölte: rövidesen döntés születik arról, hogy a halasztható műtéteket felfüggesztik, hogy kórházi ágyakat szabadítsanak fel.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az operatív törzs üléséről érkezett a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában Orbán Viktor kormányfő, aki elmondta: órákon belül döntés születhet a kockázat nélkül halasztható műtétek kezeléséről, hogy minél több ágyat szabadítsanak majd fel – írja a Telex. Az operatív törzs értékelése szerint november 21-én szükség lesz 2240 olyan intenzív ágyra, amihez van lélegeztetőgép, december 10-re pedig 4480 intenzív ágyra lesz szükség, amihez szükség van ápolónőre, orvosra, itt van nagyjából az egészségügy teljesítőképességének a határa. 

Magyarországon 3230 településéből már csak 700 olyan van a mai jelentés szerint, ahol nincs jelen a járvány. Bezártak miatta 98 óvodát, 7 iskolában szünetet rendeltek el, ott távoktatás sincs, mert nem tudták megszervezni. 23 iskolában távoktatás zajlik, 78-ban pedig vegyes. „Megpróbáljuk nem bezárni az iskolákat, ameddig csak lehet. […] Mindenki ezt javasolja, fölméréseket is végzünk, próbálunk szondázni a vélemény alakulását, meg volt egy nemzeti konzultációnk is, tehát mindenki azt szeretné, hogy ameddig lehet, az észszerűség határáig tartsuk nyitva az iskolákat” – mondta a miniszterelnök, hozzátéve: a téli szünetig 7 hét van hátra, addig ki kellene bírni.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email