premiumshop24.hu - 2025 május - LinkMarketing - 1

Így lesz tökéletes az oldalas

premiumshop24.hu - 2025 május - LinkMarketing - 1

Így lesz tökéletes az oldalas

A nyári sütögetések hangulata sokunkat magával ragad, ám mi a különbség a barbecue és a normál grillezés között?

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Alapvetően a BBQ lassú, alacsony hőfokú sütési módszerét a grillezés gyorsasága különbözteti meg, ahol a húsok magasabb hőmérsékleten hamarabb elkészülnek. A ragacsos BBQ oldalas elkészítése igazi kihívás lehet, de a jutalom olyan ízélmény, amely minden percet megért.

Ez a recept nagyjából hat órás elköteleződést igényel, türelmet és pontosságot, hogy valóban tökéletes legyen a végeredmény. Az elkészítéséhez javasolt az indirekt hőt és a füstölést kombináló, faszenes grill használata, mint például a népszerű Weber Mastertouch a premiumshop24.hu oldaláról.

Az összetevők végtelen harmóniája

A barbecue művészetében a megfelelő hozzávalók kiválasztása az első lépés. Szükség lesz két nagyobb darab húsos oldalashoz, amelyeket előzőleg megtisztítottunk. Ehhez adjuk a juharszirupot, mely remek ragasztó a fűszerkeverékhez, és mély, karamellás színt kölcsönöz. Az 300 gramm vaj hozzáadása a szaftosságot biztosítja.

Most térjünk a fűszerek világába: két evőkanál sóra, ugyancsak két evőkanál pirospaprikára, valamint négy teáskanál fokhagymaporra és hagymaporra lesz szüksége. Továbbá két teáskanál frissen őrölt feketebors és ugyanennyi őrölt oregánó járul hozzá a fűszerkeverékhez. Ezeket egy tálban keverje el alaposan.

A grillezés és füstölés lépései

A BBQ igazi varázsa abban rejlik, hogy a hús ízében megjelenik a füst, és az egyszerű alapanyagokat különleges ízharmóniává alakítja. Kezdje azzal, hogy eltávolítja az oldalas hártyáját, majd kenje be juharsziruppal. Ezt követően bőségesen szórja meg a fűszerkeverékkel mindkét oldalán.

A BBQ szósz megalkotásához keverje össze alacsony hőfokon 300 gramm kedvenc szószát, 50 gramm vajat és három evőkanál előre elkészített fűszerkeveréket. Ha elkészítette, tegye félre, mielőtt belekezd a grill előkészítésébe.

Állítsa be a grillt indirekt füstölésre, a hőmérsékletet tartsa körülbelül 120°C-on. Az oldalas felépítése miatt a 2-2-2 metódust alkalmazza: két óra füstölés, két óra fóliába tekert sütés juharsziruppal és vajjal keverve, majd kibontva újabb két óra sütés kövesse, húszpercenként a BBQ szósszal alaposan kenve.

A befejező mozzanatok

Az elkészülést követően a húsokat szeletelje fel és tálalja friss zöldfűszerekkel megszórva, valamint kedvenc köreteivel. Jól passzol mellé egy ropogós zöldsaláta. Az ízek harmóniáját és mélységét már az első falatnál tapasztalni fogja, és ezen a ponton érteni fogja, miért is olyan különleges a BBQ élmény.

A premiumshop24.hu üzletben elérhető Weber grillek, valamint egyéb prémium márkák eszközei biztosítják a megkívánt minőséget a tökéletes barbecue élményhez. A barbecue készítése igazi művészet, ahol a türelem és a pontos technika megtérül a végén. Kóstolja meg a saját készítésű ragacsos oldalasát és tapasztalja meg, hogy a barbecue világa mennyi új élményt tartogat.

(X)

fotó: premiumshop24.hu

További cikkeink

Gondolkodott már valaha azon, hogy egy apró szoba is képes lehet álmaid hangrendszerének otthont adni? Ráadásul úgy, hogy közben nem kell lemondani a kristálytiszta hangzásról!

További cikkeink

Május 20-tól lehet jelentkezni a város nyári napközis táborába. A részletekről Harmat Ákos alpolgármesterrel beszélgettünk legújabb podcastünkben.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email