erd_baseball_czere

Szoros mérkőzések, meglepő eredmények az érdi baseballtornán

erd_baseball_czere

Szoros mérkőzések, meglepő eredmények az érdi baseballtornán

Három napon át zajlott a hetedik alkalommal megrendezett nemzetközi utánpótlásverseny Érd-Ófaluban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Jelentős hagyománnyal bír az a nemzetközi ifjúsági baseballtorna, amelyet immáron hetedjére szervezett meg az Érd Baseball és Softball Egyesület. A háromnapos erőpróbára a magyarral együtt kilenc nemzet klubjai neveztek. A tornát két korosztálynak, a fiatalabb U13-asnak, illetve az idősebb U16-osnak hirdették meg.

„A torna lebonyolítását nehezítette az időjárás, néhány mérkőzést törölni kellett, hogy az esőzés elálltával használhatóvá tehessük újból a pályát. Ettől függetlenül a gyerekek jól érezték magukat és helyenként kimondottan izgalmas, szoros mérkőzéseken, alkalmanként meglepő eredmények születtek“

— kezdte értékelését Takács Máté, az Érd Baseball és Softball Egyesület főtitkára.

A baseballtorna résztvevői kilenc országból

A kisebbeknél két helyi csapat, az Érd Indians és az Érd Dodgers lépett pályára a Mecset utcai baseball komplexumban. Előbbi gárda a szerbiai Novi Sad, magyarul Újvidék ellen aratott 11-5-ös győzelmet a csoportban, illetve ugyanitt a szlovákiai Maceitos Jelkával játszott szoros mérkőzést, melyet végül két ponttal, 11-9-re elveszített. Később a helyosztón ugyancsak az Indiának bizonyultak jobbnak az újvidékieknél, méghozzá 13-3-ra. Fontos megjegyezni, hogy a másik érdi csapat, a Dodgers gyakorlatilag U11-es fiatalokból állt. Számukra a játék öröme volt a legfontosabb. Az U13-as mezőnyben végül az Indians 7., a Dodgers 9. helyen végzett.

„Az Érd Dodgers egy nagyon fiatal, sok játékosból álló csapat, mely erősen alakuló fázisban van, a legtöbben még ismerkednek az alapokkal, formálódik a profiljuk. Esetükben az elsődleges célja a tornának az volt, hogy lássák más országokban milyen szinten játsszák a baseballt, motivációként szolgáljon a további edzésekhez és versenyekhez. Az Érd Indians ezzel szemben a tapasztaltabb játékosok csapata, akik már számos versenyen és bajnokin résztvettek, kiegészülve néhány idősebb, de kevesebb játékrutinnal rendelkező játékossal“

— folytatta Takács Máté.

Az érdi csapatok csoportmérkőzései:
Érd Dodgers – BK Vindija 0-16
SaBaT Praha – Érd Indians 17-1
Centaury Warszawa – Érd Dodgers 23-0
Érd Indians – BSK Novi Sad 11-5
Maceitos Jelka – Érd Indians 11-9
Érd Dodgers – Maceitos Jelka 2-14

Helyosztó mérkőzés:
BSK Novi Sad – Érd Indians 3-13

A végső győzelmet a SaBaT Praha csapata szerezte meg, miután a döntőben 9-3-ra diadalmaskodott a lengyel Centaury Warszawa fölött. Harmadik helyen a Maceitos Jelka végzett 3-1-es győzelmének köszönhetően a horvát BK Vindija Varazdin ellen.

Ütésre várva
A nagyobb gyerekeket felvonultató U16-os korcsoportban az Érd Giants volt érintett. Városunk tehetséges fiataljai 7-4-re verték a Vienna Hurricans-t, és nekik is volt egy szoros és küzdelmes összecsapásuk a horvátországi BK Vindija ellen, aminek a végén 6-4-re maradtak alul a mieink. Az Érdi Óriások helyosztó mérkőzését nem játszották le, mivel a rossz időjárási viszonyok miatt a szervezőknek át kellett alakítaniuk a három nap programját.
Az Érd Dodgers egyik játékosa

Az érdi csapat mérkőzései:
Darnitsya Tigers – Érd Giants 12-4
Érd Giants – Vienna Hurricanes 7-4
Érd Giants – Staranzano Ducks 0-9
BK Vindija – Érd Giants 6-4

Az U16-os korosztály döntőjében az olasz Staranzano Ducks bizonyult jobbnak az ukrán Darnitsya Tigers együttesénél 6-5-re. A harmadik helyet a lengyel Centaury Warszawa lengyel szerezte meg a Budapest Red Wolves ellenében, 9-0-s eredmény mellett.

Fotók: Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email