bosz_anett

Nem folytatja a politizálást Bősz Anett

bosz_anett

Nem folytatja a politizálást Bősz Anett

A visszavonuló liberális politikus 2022-ben Érd képviseletéért is indult az országgyűlési választáson.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szeptember 30-án egy hosszabb Facebook posztban bejelentette visszavonulását Bősz Anett.

A bejegyzés nagy részében Budapesttől, illetve az elmúlt önkormányzati ciklusban betöltött főpolgármester-helyettesi megbízatásától búcsúzik, de a végére az is kiderül, hogy egyéb pozíciókban sem folytatja.

„Ma nem csak a fővárostól, a politikai pályafutásomtól is búcsúzom. A Pest vármegyei közgyűlésben szerzett mandátumomról lemondtam, a DK-s tagságom a mai nappal megszűnik. Kívánok a maradóknak sok sikert, minden jót!”

Bősz Anett a 2013-ban létrejött Magyar Liberális Párt alapítója, ügyvivője, majd később elnöke volt. Ahogy a párt ifjúsági szervezetének, a Fiatal Liberálisoknak a létrehozásában és vezetésében is szerepet vállalt.

A politikus az MLP színeiben, viszont az MSZP-Párbeszéd országos listáján szerzett mandátumot a 2018-as országgyűlési választásokon, de már képviselőségének legelején kilépett a frakcióból és függetlenként folytatta a munkát, majd 2019 decemberében belépett a Demokratikus Koalíció frakciójába.

Bősz a 2021-es magyarországi ellenzéki előválasztáson már a DK jelöltjeként indult és győzött az érdi választókerületben. Ugyanakkor a 2022-es országgyűlési választáson vereséget szenvedett a Fidesz jelöltjétől, Aradszki Andrástól, így nem jutott be a parlamentbe.

Bősz Anett 2020-ban kötött házasságot Csőzik Lászlóval, Érd polgármesterével.

Címlapkép: ÉrdMost archív belső kép: Facebook/Dr. Bősz Anett

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email