felhős_idő

Egy időre elköszönhetünk a napsütéstől

felhős_idő

Egy időre elköszönhetünk a napsütéstől

Kedden délután még száraz, napos idő várható, de szerdára minden megváltozik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nagyrészt napos idő várható, de napközben nyugat felől egyre nagyobb területen megnövekszik, főként délutántól meg is vastagszik a fátyolfelhőzet, amely már szűrheti a napsütést – áll a HungaroMet előrejelzésében.

Emellett az északkeleti csücsökben átmenetileg ismét felhősebbre fordulhat az idő. Csapadék nem lesz. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon helyenként megélénkül, másutt döntően mérsékelt marad. A csúcshőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű. Késő estére általában 6 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Országos előrejelzés kedd estétől szerda reggelig

Nyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, így általában erősen felhős vagy borult idő várható, reggelig az északkeleti harmadban valószínűleg még csak fátyolfelhőzet lesz felettünk. A csapadékhajlam is fokozatosan növekszik, de a hajnaltól főként még csak a Dunántúl nyugati felén fordulhat elő eső, zápor.

A déli, délkeleti szél hazánk nyugati felében egyre nagyobb területen megélénkül, az Észak-Dunántúlon hajnaltól néhol erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 5 és 12 fok között valószínű, ennél néhány fokkal alacsonyabb értéket a keleti, északkeleti hidegre hajlamos helyeken mérhetünk.

Orvosmeteorológia

A légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás, illetve ingerlékenység tapasztalható.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email