Storm clouds over field with green grass.

Lassan búcsút inthetünk a szeptemberi nyárnak

Storm clouds over field with green grass.

Lassan búcsút inthetünk a szeptemberi nyárnak

Fázni ugyan még nem fogunk az előttünk álló napokban, de ismét hasznos lesz az esernyő és az esőkabát.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hétfőn keleten és északkeleten még marad a derült, napos idő, a Dunántúlon és a középső tájakon napközben viszont már fátyol- és gomolyfelhők árnyékolhatnak – olvasható az Időkép előrejelzésében. Csapadék továbbra sem várható. A dunántúli és középső tájakon többfelé feltámad, északnyugaton néhol felerősödik a déli, délkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul.


Kedden nyugat felől megvastagszik a felhőzet, és eleinte a Dunántúlon, majd egyre inkább kelet-északkelet felé tolódva záporok, zivatarok kialakulására készülhetünk. A legtovább keleten marad napos az idő. Az élénk déli, délkeleti szélben 21 és 28 fok közé melegedhet a levegő, de a csapadékos területeken pár fokkal hűvvösebb lehet.

Szerdán többfelé párásan, ködösen indul a nap. Napközben sok felhő lesz felettünk, és elszórtan várható eső, délután záporok, zivatarok. A délies szél a Dunántúlon és keleten feltámad. Délután 19-25 fok várható. Csütörtökön marad a sok felhő, elsősorban északkeleten fordulhat elő kisebb csapadék. A déli-délnyugati szél megerősödhet, 20-26 fok várható.

Az alábbi táblázatból is jól látható, hogy a hétkezdet még kellemes lesz, de keddtől megérkezik a csapadék és néhány fokkal csökken a hőmérséklet is, de azért nem lesz számottevő a változás. A meteorológusok úgy vélik, hogy az előttünk álló hétvégére érkezhet meg a markáns lehűlés.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email