arviz2ÉSZC

Emberségből jelesre vizsgáztak az érdi diákok

arviz2ÉSZC

Emberségből jelesre vizsgáztak az érdi diákok

Kemény fizikai munkát végeztek az Érdi Szakképzési Centrum tanulói a gáton.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érdi és százhalombattai fiatalok is segítették az árvíz elleni védekezést: az Érdi Szakképzési Centrum (ÉSZC) három iskolájának kilencvenhárom tanulója vállalt önkéntes segítő szerepet, köztük kilenc érdi diák.

Két helyszínen dolgoztak a tanulók: Szigetszentmiklóson és Százhalombattán. Egy napon keresztül töltötték és pakolták a zsákokat, és jöttek volna Érdre is, de városunkban egyelőre nincs szükség erre a munkára.

Fábos Zsolt, az Érdi Szakképzési Centrum kommunikációs szakértője kérdésünkre elmondta: ha szükséges, ismét kivonulnak a gátra a fiatalok. „Csapó Gábor, az ÉSZC kancellárja érdeklődött a közeli és távolabbi településeken, Ercsitől egészen Dunaújvárosig, de olyan sokan mozdultak meg hirtelen országszerte, hogy egyelőre nincs szükség a diákok segítségére.

A Centrum készenlétben áll, ha hívják őket, képesek azonnal indulni” – tette hozzá Fábos Zsolt.

A kancellár és Mozol Rita, a Centrum főigazgatója is ott volt a gáton a fiatalokkal, ahogy Horváthné Kaszás Zsuzsanna, a SZISZKi igazgatója is. Együtt dolgoztak a diákokkal, és a nap végén dicsérték a munkájukat, hozzáállásukat:

„Szavakat is nehezen találok arra, hogy mennyire büszke vagyok diákjainkra, akik az első hívószóra lapátot ragadtak és nem kérdezték, hogy mi jár érte, meddig kell dolgozni, hanem elindultak. Nagyon köszönöm nekik, a szememben igazi hősök lettek” – mondta Csapó Gábor.

Mozol Rita úgy fogalmazott: a diákok helytállásból jelesre vizsgáztak.

„Mit lehet mondani, amikor tizenéves gyerekeknek el sem kell magyarázni, hogy miről szól egy ilyen megmozdulás, kinek dolgoznak és miért? Le a kalappal előttük, én igazi felnőtteket láttam ma dolgozni, akik a hazájukat szolgálták” – mondta, hozzátéve: a gyerekek nagyon kemény fizikai munkát végeztek.

És mindezt nem siránkozva, rosszkedvűen tették, hanem vidáman és nevetéssel tarkítva.

Fotó: Érdi Szakképzési Centrum

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email