nyar_kanikula_idojaras

Egy kis felfirssülés után jön a tikkasztó forróság

nyar_kanikula_idojaras

Egy kis felfirssülés után jön a tikkasztó forróság

A záporokat, zivatarokat követően még elviselhető lesz a hőség, de a folytatásban már nem lesz köszönet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bár a zivatarveszély már csak a Dunántúl délnyugati felére korlátozódik, de a magas napi középhőmérséklet miatt továbbra is riasztás van érvényben. Ahogy arról korábban is beszámoltunk: az országos tisztifőorvos másodfokú hőségriadót rendelt el, amely augusztus 30-ig, péntek éjfélig tart.

fotó: HungaroMet

 

A HungaroMet előrejelzése szerint szerdán napos idő várható általában kevés felhővel. Az északkeleti szél elsősorban az Alföld keleti felén lehet élénk. Emellett zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos lökések előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

fotó: HungaroMet

Csütörtökön kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok napsütés várható. Csapadék nem lesz. Az északkeleti szél a keleti megyékben megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16 és 21 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken néhány fokkal hűvösebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között valószínű.

fotó: HungaroMet

Orvosmeteorológia

Front nincs, az ország nagy részén marad a kánikula, ami tartós stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email