barany_zsolt_semmelweisnap_2023

Nem biztos, hogy az érdi szakrendelő kibírja még két évig

barany_zsolt_semmelweisnap_2023

Nem biztos, hogy az érdi szakrendelő kibírja még két évig

Szomorú hangulatú bejegyzésben üzent az egészségügyért felelős államtitkárnak Bárány Zsolt, a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény főigazgatója.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Minap az ATV-ben vendégeskedett Takács Péter, egészségügyért felelős államtitkár, akit természetesen az általa felügyelt terület aktuális problémáiról faggattak. A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA tudják megtekinteni.

Az interjút Bárány Zsolt, az érdi Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény főigazgatója is látta, ami annyira felzaklatta őt, hogy gondolatait egy Facebook-posztban tárta a nyilvánosság elé. A főigazgató egy bécsi szeletet kedvelő családfő példáján keresztül mutatja be, hogy a magyar egészségügyi intézmények egyre nehezebb anyagi helyzetben vannak.

A történet tanulsága, hogy amíg a kiadások, a költségek egyre csak növekedtek az elmúlt esztendőkben, addig a kórházak, rendelők finanszírozására szánt állami pénz mértéke megállt a néhány évvel ezelőtti szinten. Ez pedig egyre nagyobb adósságokba sodorja az egészségügyi ellátást – vélekedik a szerző.

Bárány Zsolt elsősorban az államtitkár következő kijelentésén döbbent meg, konkrétan „üveges szemmel hallotta” a következő szavakat, miszerint:

„…nagyjából két éven belül szeretnénk az értéktartó finanszírozásra átállni…”

A főigazgató szerint már a korábban belengetett 2025-ös dátumig is komoly erőfeszítés lesz, lett volna kibírni, de az, hogy most már két évről beszél az illetékes, az még keményebb időszakot vetít előre.

Az érdi szakrendelő vezetője egyúttal hozzátette, a felsorolt problémák ellenére ők azon nagyon kevés magyarországi egészségügyi intézmény közé tartoznak, amelyiknek 2018 óta nincs adóssága, zárójelben megjegyezve: „eddig”.

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Sok olvasónk felháborodott, amikor a „harci kutya” kifejezést használtuk, ezért szakértőket kérdeztünk, vajon jogos-e

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email