margittai6_230304.jpg

Utoljára láthatjuk Margittai Adrien képeit

margittai6_230304.jpg

Utoljára láthatjuk Margittai Adrien képeit

Nagyszabású kiállítással emlékeznek a fiatalon elhunyt művészre, riporterre.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Margittai Adrient sokan ismerték Érden. Riporterként dolgozott a Magyar Televízióban, a Duna TV-ben, illetve a Halom TV-nél, amely érdi stúdióval is rendelkezett az Érd TV indulása előtt.

Margittai Adrien (Archív fotó)

Adrien gyermekkorában igen tehetségesen rajzolt. Az általános iskola után ruhakészítést tanult, és egy neves szalonban varrta a ruhákat – sőt, be is mutatta őket. Aztán az élet a televíziózás felé vitte, ami mellett évtizedeken át kitartott.

2015-ben rákbetegsége miatt felhagyott a televíziózással és a képzőművészet felé fordult: festett, varrt, nemezelt, sőt, az üvegművességet is kipróbálta.

Adrien nemezfigurái

Facéliai utcai házukban alakította ki a műhelyét, ahol alkotótáborokat is szervezett. Több ízben láthattuk a műveit kiállításokon is. Élete utolsó tárlata a Régi Parkvárosi Közösségi Házban volt, még 2020-ban.

Adrien 2021. márciusában hunyt el. Egy évre rá kiállítással emlékeztek rá Százhalombattán, a Barátság Kulturális Központban, szülei pedig 2022. szeptember 8-án, a névnapján, otthonukban lakásgalériát nyitottak, ahol bejelentkezés után fogadták az érdeklődőket.

A Facélia utcai lakásgaléria (archív fotó)

Az ÉrdMost riportere is ellátogatott Adrien különleges hangulatú, egyedien berendezett egykori műtermébe, akkor így írtunk róla.

2023 márciusában, Adrien születésnapján, a lakásgalériában tartottak egy összejövetelt is, a barátok, tanítványok, kollégák és persze a család részvételével.

Annak idején ruhakészítést tanult, tudását, fantáziáját és tehetségét később is kamatoztatta

A lakásgaléria ezt követően családi okok miatt bezárt, de műveit még egy alkalommal megtekinthetjük: 2024. szeptember 8-án a Szepes Gyula Művelődési Központban rendeznek kiállítást az alkotásaiból.

A megnyitó 17 órakor lesz.

Adrien édesanyja, a lakásgaléria egykori megálmodója az ÉrdMostnak elárulta: a közönség most láthatja kiállítás formájában utoljára Adrien képeit.

„Nagyon izgatott vagyok, hiszen tudom, hogy ez mekkora munka. Annak idején mindig Adrien szervezte a kiállításait. Szeretném, ha minimum hatvan alkotása kikerülhetne. Körülbelül százhúsz képből válogatunk majd” – tette hozzá Margittai Angéla, aki albumot is készíttetett lányai képeiből, amiben harminc alkotás kapott helyet.

Margittai Angéla (archív fotó)

„Szeretettel várunk mindenkit, aki érdeklődik az érzelmekkel dúsított festmények iránt” – zárta szavait.

Fotók: Ádám Katalin/ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email