Zaporozsec kiemelt

Négy keréken érkezett a múlt az érdi főtérre – videó

Zaporozsec kiemelt

Négy keréken érkezett a múlt az érdi főtérre – videó

Zaporozsecek szállták meg a város központját, az oldtimer autókba be is ülhettek az érdeklődők.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tucatnyi csillogó Zaporozsec és egy-két Trabant, Kispolszki is tiszteletét tette szombat délelőtt Érden: a főtéren lehetett megcsodálni a szovjet autógyártás egyik népszerű, mára antikvitásnak számító darabjait – aki pedig akart, beülhetett az oldtimerek volánja mögé.

Az Érdet is érintő autós találkozót a Magyar Zaporozsec Klub szervezte: mint arról lapunk korábban is írt, a klub 2012 óta szinte minden évben megszervezi a találkozót, így már tizenkettedik alkalommal indulnak útra a járgányok. Szerveztek már találkozót a Velencei tó és a Balaton környékére, jártak Zalaegerszegen, Szolnokon, Miskolcon, Győrben, Sopronban, Szegeden és Dunaújvárosban is, de még hosszan lehet sorolni a helyszíneket, ahova eljutottak az elmúlt közel másfél évtizedben.

Az autós karaván idén négy napot töltött el Érd térségében, többek között Diósdon, Tárnokon és Százhalombattán is megfordultak. Vasárnap Martonvásár felé veszik az irányt, így aki szeretné, ott is megnézheti még az autómatuzsálemeket.

Dömsödi Mihály szervező az ÉrdFM Bundáskenyér című műsorában elmondta, a Zaporozseceket 1953-tól gyártották és a hatvanas évek végén jelent meg Magyarországon is.

A léghűtéses, V4-es motorú autó Dömsödi elmondása szerint akár a 130 kilométer/órás sebességre is képes, 100 kilométeren pedig 8-9 liter benzint fogyaszt. Az idei találkozóra főként magyar klubtagok jöttek, de Dömsödi beszámolója szerint Németországból is érkezett néhány elszánt Zaporozsec-tulajdonos.

Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email